Wednesday 08th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ovidiu Tonita a promovat in Pro D2 cu Aix-en-Provence

2 iunie 2015 PRO D2

Dupa o dubla mansa dramatica Aix-en-Provence a obtinut promovarea in Pro D2, al doilea esalon valoric din Franta, echipa la care evolueaza romanul Ovidiu Tonita urrmad sa dispute finala din Federale 1 contra celor de la Lille.

In semifinalele din Federale 1 adversara lui Aix-en-Provence a fost Chambery, care in partida tur s-a impus pe propriul teren cu rezultatul de 24-10 si se parea ca ecartul de 14 puncte va fi suficient pentru galben-negri sa acceada in finala.

Returul a fost dramatic, pentru ca uvertura uruguayana, Felipe Berchesi, a marcat din lovitura de pedeapsa in minutul 79 si scorul era de 24-12 pentru Aix-en-Provence, o diferenta insuficienta pentru calificarea in ultimul act.

A venit insa replica lui Sylvain Bouillon din ultimul minut, iar echipa pentru care Ovidiu Tonita a evoluat ca titular pe postul de flanker, s-a impus cu rezultatul de 27-12 si a obtinut biletele pentru finala din Federale 1, respectiv promovarea in Pro D2.

Conform regulamentului competitiei cele doua finaliste din Federale 1 sunt direct promovate in Pro D2, ultimul act urmand sa decida echipa care va cuceri trofeul Jean Prat, care in sezonul 2012-2013 a revenit celor de la Bourg en Bresse, cu contributia romanului Alin Coste.

Anul acesta Bourg en Bresse va fi gazda finalei din Federale 1, in care Ovidiu Tonita si Aix-en-Provence o vor intalni pe Lille, o echipa extrem de puternica, avandu-i in componenta pe internationalul georgian Georgi Chkhaidze, englezul Ricky Whitehall si tonganul Manu Ahotaeiloa.

2,382 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response