Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Stade Francais – Clermont, finala Top 14

7 iunie 2015 TOP 14

Marea surpriza a semifinalelor campionatului francez de rugby, Top 14, a fost eliminarea campioanei en-titre, Toulon, care a pierdut in fata celor de la Stade Francais, cu scorul de 33-16.

Eseul lui Delon Mitchell, transformat de fundasul Halfpenny in minutul cinci anunta poate un succes al favoritei. Echipa pariziana nu a fost insa de acord cu aceasta optiune si a dat o replica peste asteptari. Morne Steyn si-a adus echipa in joc, prin doua penalitati valorificate, intre care s-a intercalat un procedeu similar reusit de Halfpenny. Lakafia si Burban au marcat dupa jumatatea reprizei doua eseuri pretioase pentru Stade Francais, in ambele cazuri fiind apreciata si precizia la buturi a lui Steyn. Halfpenny a mai pus si el trei puncte pe tabela in lovitura de pedeapsa, astfel ca Stade Francais a condus la pauza cu 20-13.

Asteptata revenire a fost cumva anuntata de Halfpenny, care in startul partii secunde a micsorat ecartul pe tabela la doar patru puncte. Insuficient insa, pentru ca sud-africanul Steyn a fost mai departe imperturbabil si a concretizat doua lovituri de pedeapsa consecutive. A mai venit si eseul lui Arias, in ultimul minut, care, transformat de Steyn, a conturat rezultatul final la 33-16. Stade Francais s-a calificat meritat in finala, dupa un meci pe care l-a dominat tactic.

In cealalta semifinala Clermont a avut mari probleme cu Toulouse. La pauza a fost 9-6, Parra, respectiv McAllister, fiind cei care au inscris din lovituri de pedeapsa. Daca prima parte a insemnat un joc de mijlocul terenului, echilibrul s-a spart in minutul 46, cand Toulouse a culcat balonul in terenul de tinta, prin Clerc. Parra si-a readus echipa in avantaj, iar Toulouse nu s-a lasat mai prejos si a preluat conducerea cu 14-12, dupa o alta lovitura de pedeapsa, semnata de McAllister.

Pe final, James a marcat din penalitate, pentru ca acelasi jucator sa inscrie si dintr-un dropgol, care a facut ca diferenta finala sa creasca la patru puncte. Scor 18-14, iar Clermont ajunge, ca si anul trecut, in finala Top 14.

2,259 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response