Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ovidiu Tonita a castigat trofeul Jean Prat alaturi de Aix-en-Provence

9 iunie 2015 PRO D2

Dupa o finala fara eseuri marcate, in care tentativele de tinta au fost decisive in stabilirea echipei castigatoare, Aix-en-Provence a dispus de Lille, devenind campioana din Federale 1.

Stadionul din Bourg-en-Bresse a gazduit finala editiei 2014-2015 a campionatului Federale 1, iar Aix-en-Provence, pentru care romanul Ovidiu Tonita a evoluat din minutul 50, s-a impus cu rezultatul de 12-6 in fata celor de la Lille, Bouillon fiind autorul a patru penalitati, doua tentative de tinta venind pe final.

Astfel Aix-en-Provence a cucerit trofeul Jean Prat, care recompenseaza campioana din Federale 1 dupa un parcurs de exceptie, prima pozitie in grupa dupa sezonul regulat si doar patru infrangeri dintr-un total de 25 de partide disputate. Cu acest succes negrii au intrat pentru a doua oara in posesia trofeului, dupa cel cucerit in 2004.

Pentru Ovidiu Tonita acesta a fost primul sezon in tricoul negru al echipei de pe Coasta de Azur si, in ciuda accidentarilor, a evoluat in zece partide, la 34 de ani jucatorul de linia a treia avand ca obiectiv o noua participare la Cupa Mondiala alaturi de Stejari.

Cele doua finaliste, Aix-en-Provence si Lille, au promovat in Pro D2, esalonul secund din Hexagon, unde vor evolua in sezonul care urmeaza.

2,576 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response