Saturday 30th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stade Francais, campioana dupa 8 ani

15 iunie 2015 TOP 14

Finala Top 14, campionatul francez de rugby, a avut loc sambata, 13 iunie.

Asa cum era de asteptat, un asemenea meci nu putea fi unul spectaculos. Cele doua combatante ale ultimului act, Clermont si Stade Francais, au preferat in majoritatea timpului sa inchida jocul si sa astepte greseala adversarului. Echipa mai pragmatica s-a dovedit a fi Stade Francais, care a utilizat aceeasi reteta ca si in barajul cu Racing Metro 92 sau semifinala cu Toulon.

Parizienii au avut o inaintare foarte puternica, iar gratie acestui compartiment au obtinut multe penalitati. In plus, apararea lor ermetica si placajele eficiente au facut ca echipa considerata favorita sa nu se poata descurca.

Jocul a fost unul de mijlocul terenului, Stade Francais fiind cea care a beneficiat de serviciile unui buteur mult mai in forma. Sud-africanul Morne Steyn a turnat plumb in ghetele adversarilor in prima repriza, cand reusitele sale din lovituri de pedeapsa au facut ca tabela sa indice 9-0. Steyn a marcat in minutele 15, 22 si 29. Clermont a reusit sa-si treaca puncte pe tabela abia in penultimul minut al primei reprize, prin penalitatea lui Lopez.

Aspectul jocului s-a pastrat neschimbat si dupa pauza, in pofida eforturilor depuse de cei de la Clermont. Apararea pariziana a gasit permanent antidot pentru sarjele ofensive, iar sansa a fost de partea celor de la Stade Francais. James a fructificat in puncte o lovitura de pedeapsa in minutul 62, insa acelasi jucator a ratat egalarea in minutul 71. Pe fondul ultimelor incercari de restabilire a echilibrului pe tabela de marcaj, imperturbabil, Steyn si-a mai trecut o data numele pe lista marcatorilor in ultimul minut, cand a stabilit rezultatul final din lovitura de pedeapsa.

Stade Francais se impune cu 12-6, intr-un meci fara eseuri. Dupa o asteptare intinsa pe durata a opt ani, parizienii pe care in toamna lui 2014 i-am vazut la Bucuresti, pe zapada, contra Lupilor, redevin campionii Frantei.

Clermont se poate considera ghinionista sezonului, fiind la a doua finala pierduta, dupa cea a Cupei Campionilor, cedata celor de la Toulon. De altfel, procentajul lui Clermont in finale este dezastruos, echipa avand 11 ultime acte pierdute din 12, in palmares.

Sursa foto: www. radionz.co.nz

2,066 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response