Thursday 20th February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania-Namibia, duelul participantelor la Cupa Mondiala

16 iunie 2015 World Rugby Nations Cup

In cea de-a doua etapa a Rugby World Nations Cup, Romania va intalni Namibia, un adversar traditional in cadrul acestei competitii, duelul celor doua natiuni care la toamna spera sa faca o figura cat mai frumoasa la Cupa Mondiala din Anglia.

Atat pentru Stejari, cat si pentru Namibia, acest joc este unul extrem de important avand in vedere ca ambele echipe se pregatesc pentru acelasi obiectiv, astfel ca jucatorii trimisi in teren vor incerca sa demonstreze ca isi merita locul in lotul care se va deplasa la cea mai importanta competitie a rugbyului mondial.

Romania se va prezenta dupa o victorie in prima etapa impotriva Spaniei, in timp ce Namibia va cauta sa faca uitat esecul din fata Argentinei XV, o infrangere in care africanii si-au aratat vulnerabilitatea in defensiva primind patru eseuri.

Intre cele doua natiuni exista o traditie in a se intalni la World Rugby Nations Cup, aceasta urmand sa fie cea de-a patra, in anterioarele trei Romania s-a impus de doua ori, iar Namibia o data, in 2010 cand a si castigat competitia, pe atunci sub titulatura IRB Nations Cup.

De fiecare data au fost dispute echilibrate, Stejarii nereusind sa inscrie mai mult de doua eseuri namibienilor, iar acest lucru s-a intamplat tocmai in partida pierduta, dintre cei care au reusit sa bata defensiva celor supranumiti vulturii africani acum o mai poate face doar Fercu.

Si pentru ca va fi un duel intre doua echipe care vor participa la Cupa Mondiala, Romania si Namibia s-au intalnit pentru prima data tocmai in cadrul acestei competitii, in 2003 pe stadionul din Launceston, atunci cand s-a inregistrat cea mai categorica victorie a Stejarilor.

Cele mai multe puncte in confruntarile cu Namibia le-a marcat Vali Calafeteanu, care daca va juca miercuri isi poate mari numarul reusitelor, in timp ce pentru Danut Dumbrava acest meci poate insemna cea de-a 70-a selectie in echipa nationala a Romaniei.

Partida Romania-Namibia se va disputa miercuri, 17 iunie, pe Stadionul National Arcul de Triumf cu incepere de la ora 20:00 si va putea fi urmarita in direct pe TVR 2.

Palmaresul intalnirilor Romania-Namibia:
-2003-Launceston: Romania-Namibia 37-7, Cupa Mondiala
Punctele Romaniei au fost marcate de : Chiriac-e, Petrichei-e, Sauan-e, Sirbu-e, Teodorescu-e, Tofan-3tr, 2lp
-2007-Bucuresti: Romania-Namibia 28-16, IRB Nations Cup
Punctele Romaniei au fost marcate de: Brezoianu-e, Calafeteanu-1tr, 5lp, 1dg, Vlaicu-1dg
-2010-Bucuresti: Romania-Namibia 17-21, IRB Nations Cup
Punctele Romaniei au fost marcate de: Fercu-e, Maris-e, Dumbrava-2tr, 1lp
-2011-Bucuresti: Romania-Namibia 13-11, IRB Nations Cup
Punctele Romaniei au fost marcate de: Carpo-e, Dumbrava-1tr, 1lp, Vlaicu-1lp

3,754 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response