Friday 28th February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Un argentinian va conduce partida dintre Romania si Namibia

16 iunie 2015 World Rugby Nations Cup

Romania si Namibia se vor intalni in etapa a doua din cadrul World Rugby Championship pe Stadionul National Arcul de Triumf, intalnirea dintre reprezentanta Europei, respectiv a Africii urmand a fi condusa de arbitrul sud-american Federico Anselmi.

Federico Anselmi este cu siguranta cel mai experimentat arbitru prezent la World Rugby Nations Cup, care s-a nascut pe 29 august 1982 in Argentina la Mendoza, un cavaler al fluierului a carui carte de vizita contine deja prezente in competitii importante la nivel mondial, atat in ceea ce priveste rugbyul in 7, dar si cel practicat in XV.

Din 2009 argentinianul a fost delegat sa conduca partide la Sevens World Severies, iar trei ani mai tarziu a debutat in partide test odata cu intalnirea dintre Brazilia si Paraguay contand pentru calificarile la Cupa Mondiala.

In 2013, Federico Anselmi a avut parte de o partida de gala, Canada-Maori All Blacks, pentru ca in 2014 sa conduca semifinala Africa de Sud-Noua Zeelanda de la IRB Junior World Championship, dar si finala pentru locul cinci avandu-le ca protagoniste pe Australia si Franta.

Anul acesta orizontul arbitrului sud-american s-a largit cu delegari in premiera la competitii precum Six Nations si Super Rugby. De fiecare data a fost asistent, iar partidele au fost Tara Galilor-Irlanda si Scotia-Irlanda, respectiv Brumbies-Waratahs.

Ca o recunoastere a calitatilor sale, Federico Anselmi a fost anuntat pe lista arbitrilor asistenti care vor participa la Cupa Mondiala din acest an, acesta fiind cu certitudine momentul de varf al carierei argentinianului.

Partida Romania-Namibia va fi condusa de Federico Anselmi, asistentii sai fiind Ionut Bodea si Robert Diaconescu, arbitru numarul 4 Mihai Irimia, iar arbitru video Vlad Iordachescu.

Romania va intalni Namibia miercuri, 17 iunie, cu incepere de la ora 20:00, pe Stadionul National Arcul de Triumf, partida putand fi urmarita in direct pe TVR 2.

Sursa foto: rugbytime.com

2,569 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response