Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Argentina Jaguars invinge Spania la World Rugby Nations Cup

17 iunie 2015 World Rugby Nations Cup
Argentina XV-Spania, meciul care va deschide editia 2016 a World Rugby Nations Cup.

Doua echipe latine au deschis etapa de mijloc a editiei jubiliare a World Rugby Nations Cup.

Argentina Jaguars a pornit cotata ca favorita in disputa cu Spania, motiv pentru care a ales sa trimita in teren o formula in care s-au gasit si cateva experimente. Ambele formatii au practicat acelasi stil de joc, utilizand foarte mult troacarii, in speranta gasirii spatiilor in defensiva adversa.

Prima repriza a fost mai putin spectaculoasa, perioada de tatonare prelungindu-se destul de mult. Singurele puncte pana la pauza au fost realizate de uvertura Nacassian, care a valorificat in puncte o lovitura de pedeapsa, acordata in minutul sase.

In rest, am asistat la o disputa de mijlocul terenului, in care apararile si-au facut cu prisosinta datoria.
Sud-americanii au intrat mai decisi in teren, dupa pauza, asa ca eseurile marcate in startul reprizei secunde le-au permis sa se detaseze decisiv pe tabela. Carrio a reusit un eseu la colt, la o faza prelungita de atac, finalizata cu un supranumeric pe aripa dreapta, in minutul 42. Cuaranta a marcat apoi in minutul 48, pe o interceptiva urmata de un sut de urmarire si plonjon intre buturi. Eseul a fost transformat de Nacassian, care a facut ca avantajul argentinian sa devina unul confortabil, 15-0.

Tresarirea de orgoliu a spaniolilor s-a materializat intr-o dominare accentuata a finalului de joc, dar si sase puncte marcate din lovituri de pedeapsa, de Aubanell, minutul 57 si Linklater, minutul 69.

Scorul final, 15-6, a reflectat pe deplin raportul de forte din teren, Argentina Jaguars castigand pe merit aceasta partida.

2,571 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response