Friday 15th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Turashvili si Macovei la Colomiers

25 iunie 2015 INTERNATIONAL

Intersezonul din rugbyul francez a adus cateva mutari interesante pentru rugbystii romani. Astfel, transferul cel mai spectaculos s-a notat in dreptul talonerului Otar Turashvili. Internationalul roman de origine georgiana a fost achizitionat de gruparea din Pro D2, Colomiers.

Adaptarea lui Turashvili va fi facilitata de sosirea la aceeasi echipa a lui Mihai Macovei. Capitanul Stejarilor a evoluat in sezonul trecut la Massy, formatie care a retrogradat din al doilea esalon valoric francez.

Colomiers a terminat pe pozitia a opta in editia de campionat 2014-2015, iar acum si-a propus ca obiectiv promovarea in Top 14.

Horatiu Pungea, joker medical pentru Lyon anul trecut, si-a oficializat deja mutarea anuntata in primavera. Pilierul roman s-a transferat la Oyonnax, unde il va gasi pe Vali Ursache, alt international roman. Lyon nu s-a putut mentine in Top 14, astfel ca majoritatea jucatorilor din component de baza si-au cautat alte echipe.

La bursa transferurilor, campioana este, fara discutie, Montpellier, care a efectuat 11 achizitii din emisfera sudica. Printre numele cele mai sonore aduse de Montpellier se numara cei doi frati sud-africani, Jannie si Bismarck du Plessis, ambii jucatori de linia intai. Campioana de acum doua editii, Toulon, este gata sa schimbe garda. Patru jucatori din vechea formula s-au retras, insa echipa lui Bernard Laporte a punctat la capitolul nume sonore, prin intarirea cu celebrul centru neo-zeelandez, Nonu.

Campioana in exercitiu, Stade Francais, va miza pe acelasi grup, conducerea obtinand prelungirea contractelor in cazul a 15 dintre titularii stagiunii anterioare.

5,016 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response