Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cinci tari doresc sa organizeze Cupa Mondiala 2023

7 iulie 2015 #RWC2015

Cupa Mondială de Rugby, devine o afacere din ce în ce mai interesantă. Stă mărturie și bătălia pentru obținerea găzduirii următoarei ediții, care încă nu a fost alocată. E vorba de turneul final din 2023, pentru că, se știe, peste patru ani, Cupa Mondială de Rugby va ajunge în Japonia.

Pentru ediția 2023, cinci națiuni și-au exprimat oficial interesul de a avea turneul final acasă. Este vorba de Italia, Franța, Irlanda, Africa de Sud și, surpriză, Statele Unite ale Americii. Reprezentanții celor cinci țări înscrise la licitație au avut deja o primă întâlnire cu cei de la World Rugby, la Londra, în urmă cu câteva săptămâni. Procesul de trimitere a scrisorilor de intenție este încă deschis, până la finele lunii iunie, anul 2016. După aceea, World Rugby va analiza dosarele de candidatură și va alege locul de desfășurare al Cupei Mondiale din 2023.

Deocamdată nu se pot emite pronosticuri bazate pe realități solide. Sigur că Franța, Irlanda și Africa de Sud au o infrastructură rugbystică suficientă pentru găzduirea Cupei Mondiale. Italia vine tare din urmă, iar SUA are capacitatea de a remonta handicapul până la celelalte națiuni, evident mult mai consacrate în lumea balonului oval.

Dintre toate națiunile enumerate doar Africa de Sud și Franța au mai fost gazde singulare, într-o ediție de Cupa Mondială. Irlanda a fost națiune co-organizatoare, la o ediție, cea din 1991, unde a colaborat și Franța.

1,656 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response