Monday 08th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

50 de Stejari pentru Romania

10 iulie 2015 First XV

Stejarii au intrat deja in linie dreapta cu pregatirile pentru Cupa Mondiala de Rugby. Primul cantonament l-au avut la Cheile Gradistei, acestuia urmandu-i alte sesiuni de pregatire centralizata. In cursa pentru a demonstra ca merita sa reprezinte Romania la cea mai importanta competitie rugbystica a mapamondului au intrat 50 de jucatori: Ionel Badiu, Paulica Ion, Mihaita Lazar, Constantin Pristavita, Horatiu Pungea, Petru Tamba, Alexandru Tarus, Andrei Ursache, Vlad Badalicescu, Alexandru Gordas, Eugen Capatana, Alexandru Oancea, Andrei Radoi, Otar Turashvili, Mihai Adascaliteti, Marian Drenceanu, Valentin Popirlan, Marius Sirbe, Florin Tatu, Marius Antonescu, Johannes van Heerden, Stelian Burcea, Daniel Carpo, Viorel Lucaci, Mihai Macovei, Andrei Nistor, Ovidiu Tonita, Valentin Ursache, Randall Morrison, Valentin Calafeteanu, Grigoras Diaconescu, Florin Surugiu, Tudorel Bratu, Jodi Rose, Michael Wiringi, Danut Dumbrava, Robert Dascalu, Csaba Gal, Florin Ionita, Florin Vlaicu, Paula Kinikinilau, Adrian Apostol, Ionut Botezatu, Florin Dumitru, Stephen Hihetah, Madalin Lemnaru, Robert Neagu, Catalin Fercu, Cosmin manole, Sabin Stratila.

Dupa cum declara antrenorul nationalei, Lynn Howells, jucatorii romani sunt “disciplinati. Spre deosebire de jucatorii englezi, de exemplu, Stejarii nu pun la indoiala indicatiile staff-ului si dovedesc mereu o etica ireprosabila.” Pregatirea pentru Rugby Word Cup este una solicitanta, iar localizarea cantonamentelor la altitudine este una intentionata – intrucat antrenamentele in respectivele conditii solicita mai mult individul si “il pregatesc pentru a fi in forma astfel incat sa poata juca integral intr-o partida de talia celor din cadrul Cupei Mondiale.”

Acelasi Lynn Howells a precizat transant ca se va pune un accent sporit pe pregatirea fizica, aceasta fiind un criteriu clar de selectie a jucatorilor care vor pleca in toamna in Anglia. “Sunt multumim de rezultatele de pana acum. Este normal sa ne pregatim la nivel celor mai bune echipe de talie mondiala, pentru ca ne vom confrunta cu ele in competitia care urmeaza si trebuie sa le facem fata.”

Stejarii vor participa in perioada septembrie -octombrie la Rugby World Cup si se vor intalni in grupe cu Franta, Irlanda, Canada si Italia.

4,509 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response