Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Memorabilul eseu al lui Serge Blanco din 1987

14 iulie 2015 #RWC2015

Se întâmpla în anul 1987, la primul turneu final de Cupă Mondială. Pe stadionul Concord Oval, din Sydney, în semifinale se confruntau, într-o partidă cu o miză imensă, Australia și Franța. Pe final, când încă nimic nu era decis, a venit faza meciului.

Francezii au recuperat balonul după o grămadă ordonată în propria jumătate de teren. Demi-ul de mele a deschis până la fundașul Serge Blanco, care a pasat spre lateral, a urmat un șut înalt, de urmărire, iar francezii au ajuns în partea adversă a câmpului de joc. Cocoșii galici au recuperat, apoi după câteva off-load-uri consecutive, cu pase din placaj de mare spectacol, au reușit să pună presiune pe Canguri. Faza a avut peste 15 pase consecutive ale francezilor, iar omul potrivit la locul potrivit a fost același Blanco, printre inițiatori. El a primit balonul și a văzut un traseu ușor oblic, pe care a sprintat pentru un spectaculos eseu la colț.

Blanco a evitat un placaj decisiv chiar pe linia de țintă, plonjând în but cu balon cu tot. Grație acelei încercări inubliabile, Franța a câștigat pe terenul Australiei cu 30-24 și s-a calificat în finala competiției, pe care avea să o piardă contra celeilalte gazde, Noua Zeelandă.

Serge Blanco, născut la Caracas, în Venezuela, a jucat de 93 de ori în naționala Franței, 81 dintre selecții fiind pe postul de fundaș, iar restul pe alternativa de aripă. Serge Blanco a făcut Marele Șlem cu Franța, în Turneul celor Cinci Națiuni, de două ori, în 1981 și 1987. De asemenea, a fost căpitanul naționalei din Hexagon, la Cupa Mondială din 1991.

Serge Blanco a fost la București, acum câțiva ani, când conducea din postura de manager clubul Agen, la un meci din Cupa Challenge. Cu acea ocazie a și acordat un interviu exclusiv site-ului oficial al Federației Române de Rugby.

Cei care doresc să vadă sau să revadă acea încercare sunt invitați să acceseze acest link

Foto: walesonline.co.uk

 

2,703 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response