Friday 05th June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Echipele din Top 14 mizeaza pe jucatori din propria pepiniera

17 iulie 2015 TOP 14

Liga Nationala de Rugby din Franta (LNR) a transmis la inceputul sezonului 2014-2015 o recomandare catre cluburile care alcatuiau divizia de elita, sa foloseasca minimum 12 jucatori, titular si rezerve, formati in propria pepiniera, la fiecare meci.

Aceasta decizie nu avea caracter obligatoriu, iar formatiile care nu respectau solicitarea nu aveau de suferit sub aspect sportiv sau pecuniar.

La finalul stagiunii, LNR, prin vocea presedintelui acestui for, Paul Goze, a dat publicitatii statisticile cu privire la implementarea acestui proiect. Conform LNR, cinci cluburi din esalonul de elita nu au respectat recomandarea transmisa. Acestea sunt Brive, Oyonnax, Bayonne, Lyon si La Rochelle.

Pentru incurajarea respectarii acestei masuri, LNR a promis un premiu in valoare de 3 milioane de euro, pentru fiecare echipa care va respecta in totalitate dispozitiile de a utiliza 12 jucatori pe fiecare raport de meci. In revansa, la Pro D2 fiecare formatie a respectat integral, in stagiunea recent incheiata, protocolul de utilizare a cel putin 12 jucatori din propriile centre de copii si juniori.

Conform aceluiasi comunicat LNR, trei jucatori straini au fost formati de grupari francize si utilizati ca atare in campionatul precedent. Acestia sunt neo-zeelandezul matthew Graham (Bordeaux), georgianul Konstantin Mikautadze (Toulon) si fijianul Noa Nakaitaci (Clermont).

2,163 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response