Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Doua trofee William Webb Ellis

22 iulie 2015 #RWC2015
Cel mai râvnit trofeu din rugby este, fără îndoială, cel care este decernat în ciclu cuaterar echipei campioane mondiale. Trofeul William Webb Ellis are o istorie interesantă.
Puțină lume știe, probabil, că există două trofee William Webb Ellis, identice ca formă și mărime. Originalul a fost confecționat în anul 1906, de firma londoneză de bijuterii Carrington and Co, având la bază un model victorian din anul 1740. Replica a apărut în anul 1986, utilitatea fiind evidentă, din moment ce un an mai târziu am avut primul turneu final al Cupei Mondiale.
Trofeele sunt folosite alternativ la ceremonii. Trofeul William Webb Ellis are o înălțime de 38 de centimetri și are două toarte laterale. Este realizat dintr-un aliaj de argint cu aur, iar pe soclu sunt înscrise numele tuturor echipelor câștigătoare ale Cupei Mondiale.
Înainte de fiecare turneu final de Cupă Mondială, Rugby World, din motive de marketing și imagine, organizează un tur al lumii, toate țările în care există potențial de dezvoltare rugbystică fiind vizitate, simbolic, de Trofeul William Webb Ellis.

2,931 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response