Hotararile Biroului Federal din 04.08.2015

La Bucuresti va avea loc un nou curs World Rugby Level 1 pentru antrenori.

Ca urmare a unei noi sedinte a Biroului Federal, care a avut loc astazi, 4 august, la sediul FRR, au fost decise urmatoarele:

1. In urma propunerii Directorului SuperLigii CEC Bank, Cristian Almas, privind organizarea campionatelor de regularitate pe sistemul toamna-primavara cu incepere din anul 2016, membrii Biroului Federal au hotarat ca toate cluburile participante in SuperLiga si DNS sa prezinte in scris punctul de vedere pana la data de 01 Septembrie 2015. Departamentul Competitii al FRR va duce la indeplinire aceasta sarcina (vezi propunerea aici si aici)
2. Membrii Biroului Federal au aprobat solicitarea Directorului SuperLigii CEC Bank, Cristian Almas, privind participarea echipei castigatoare a Cupei Romaniei, editia 2014,  Timisoara Saracens RCM UVT, la Turneul de Calificare in grupe pentru Challenge Cup, sezonul 2015-2016. Dl. Lucian Lorin s-a abtinut de la vot (vezi propunerea aici  si raspunsul clubului Timisoara Saracens aici)
3. Membrii Biroului Federal resping solicitarile formulate de Timisoara Saracens RCM UVT nr. 260/03.07.2015, privind locul de disputare al finalelor SuperLigii CEC Bank editia 2015 si delegarea arbitrilor straini la fazele finale ale acestei competitii. Se mentine hotararea Biroului Federal, din data de 23.01.2015, privind locul de disputare al finalelor SuperLigii CEC Bank editia 2015 la Baia Mare si delegarea arbitrilor romani; (vezi solicitarea aici)
4. Biroul Federal a hotarat ca finalele Cupei Regelui editia 2015 sa se dispute la data de 12 Septembrie 2015, pe Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf;
5. Membrii Biroului Federal au aprobat suspendarea activitatii cluburilor care nu si-au platit cotizatia anuala; (vezi solicitarea aici)
6. Membrii Biroului Federal au aprobat transferul sportivului Chirica Cristi Marian de la CNOPJ Barlad la CSM Baia Mare, cu plata taxei de 3000 Euro. Dl. Lucian Lorin s-a abtinut de la vot.
7. Membrii Biroului Federal au aprobat propunerea presedintelui Comisiei de Disciplina si Fairplay, Valeriu Toma, de modificare a Regulamentului Disciplinar. Art. 182 va avea urmatorul continut: ”Hotararea luata si sanctiunile dictate de comisie ca urmare a dezbaterilor se transmit de secretariatul FRR, oficial, sub semnatura presedintelui comisiei, cluburilor, echipelor sau persoanelor respective, cu vazut secretar general”.  (vezi propunerea aici)
8. Biroul Federal a aprobat propunerea antrenorului federal Daniel Mitrea referitoare la Organigrama Departamenului Tehnic al FRR. Va fi inceput un proiect pilot in care vor fi implicate in prima faza doua regiuni: Moldova Nord si Moldova Sud.
Doamna Gabriela Surmei va ocupa functia de Director National de Dezvolare Rugby Feminin. (vezi organigrama aici , regulamentul aici si propunerea aici)
A fost aprobat Regulamentul de Organizare si Functionare al Comisiei Tehnice de Juniori propus de antrenorul federal Daniel Mitrea.
9. In ceea ce priveste solicitarile dl. Lucian Lorin (vezi solicitarile aici):
– Dl. Calin Matei a expus verbal punctele de vedere fata de participarea echipei CSM Baia Mare la meciurile de calificare din Challenge Cup;
– Antrenorul federal Daniel Mitrea a prezentat un raport privind participarea selectionatei Bucurestiului la European Challenge Cup in perioada 2005-2015; (vezi raportul aici)
– Obiectivul de performanta pentru participarea echipei nationale la Rugby World Cup 2015 este stipulat in contractul de finantare cu Ministerul Tineretului si Sportului pentru anul 2015;
– Criteriile de selectie pentru jucatorii echipei nationale in perspectiva participarii la RWC 2015 au fost prezentate in scris de catre dl. Lynn Howells. (vezi criteriile aici)
10. Biroul Federal a aprobat transferul sportivului Banu Alexandru de la CS Manastur la CSU Cluj, fara plata taxei de transfer;
11. Biroul Federal a luat act de solicitarea CSU Cluj nr. 3222/28.07.2015 fara sa fie luata o hotarare;
12. A fost respinsa solicitarea CSM Bucuresti privind posibilitatea ca sportivii U23 sa poata evolua atat la DNS cat si la SuperLiga, fara limita de numar;
13. De asemenea Biroul Federal a respins solicitarea CSA Steaua referitoare la acelasi subiect ca si punctul anterior;
14. Membrii Biroului Federal au aprobat solicitarea dl. Marius Raczek privind ridicarea suspendarii de la delegari a observatorului oficial Dl. Nicolae Nita. Totodata, a fost aprobata organizarea unei examinari in vederea cooptarii de noi observatori oficiali care sa se desfasoare la Bucuresti in data de 15 August 2015;
15. Propunerile formulate de Dl. Horia Ungur, presedintele Comisiei privind Statutul si Transferul Jucatorului de Rugby se reporteaza pentru urmatoarea sedinta a Biroului Federal.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile