Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Andrei Radoi: “Imi doresc sa joc la aceasta Cupa Mondiala”

6 august 2015 First XV, NATIONALA, Stiri

Andrei Radoi are o misune dificila, pentru ca intotdeauna a fost considerat urmasul lui Marius Tincu in echipa nationala, la Cupa Mondiala insa poate dovedi, gratie experientei acumulate, ca postul de taloner ramane unul de siguranta pentru Stejari.

Andrei Radoi vine din orasul in care rugbyul este unul dintre cele mai iubite sporturi, Baia Mare, continuand in familie traditia inceputa de tatal sau, a cunoscut pana in prezent multe clipe frumoase pe terenul incadrat de buturi, atat in tricoul zimbrilor cat si al echipei nationale.

Din 2007 pana in 2013 a fost unul dintre componentii de baza ai echipei care l-a format ca jucator, Stiinta Baia Mare, si  a castigat trei titluri de campion, respectiv doua Cupe ale Romaniei, evolutiile sale contribuind la urmatorul pas al baimareanului.

Astfel, in 2008 si-a facut debutul atat la Lupii Bucuresti, cat si in echipa nationala, pentru primii intr-o partida cu italienii de la Petrarca Padova, iar in tricoul Stejarilor prin victoria asupra Cehiei in fosta Cupa Europeana a Natiunilor.

In Challenge Cup a adunat 22 de prezente, iar in echipa nationala 45, alaturi de Stejari cucerind titlul de campion al World Rugby Nations Cup in editiile 2012, 2013 si 2015, practic Andrei Radoi aducandu-si aportul la toate cele trei succese ale Stejarilor in aceasta competitie.

Din 2013 s-a transferat in Anglia la echipa din esalonul secund, Ealing Trailfinders RC, pentru care a evoluat doua sezoane, prezenta lui fiind una apreciata, el fiind desemnat jucatorul partidei din British&Irish Cup impotriva celor de la Leinster A.

Dupa aceasta experinta, Radoi s-a intors in Romania si a ales transferul la Timisoara Saracens, iar acum se pregateste pentru prima participare la Cupa Mondiala, despre cum vede aceasta oportunitate, dar si alte amanunte din cariera sa, talonerul a avut amabilitatea sa ne raspunda intr-un scurt interviu:

– Cand ai inceput rugbyul ?

– La varsta de 14 ani, alaturi de cativa prieteni din zona in care am copilarit. Cunosteam deja foarte bine acest sport, tata fiind un fost practicant al rugbyului.

– Care au fost momentele care ti-au marcat cariera ?

– E foarte greu sa alegi un asemenea moment si consider ca cele mai mari succese sunt titlurile cucerite alaturi de Stiinta Baia Mare, precum si faptul ca am ajuns sa-mi reprezint tara evoluand pentru echipa nationala.

– Ce asteptari ai de la Cupa Mondiala ?

– In primul rand sa joc, pentru ca in 2011 nu am avut aceasta sansa, iar acest lucru m-a marcat. Imi doresc sa ajut echipa nationala pentru indeplinirea obiectivului propus, iar dupa turneu sa ramanem cu amintiri frumoase si prietenii pe viata.

– Ce planuri de viitor ai ?

– Sa progresez pentru a putea juca cat mai mult timp la un nivel inalt, iar apoi, dupa terminarea carierei de jucator, sa raman in domeniul sportului atat timp cat va fi posibil.

Andrei Radoi

Data si locul nasterii: 21.04.1987, Baia Mare

Post: Taloner

Echipe de club: Stiinta Baia Mare, Ealing Trailfinders, Timisoara Saracens

In echipa nationala: 45 de selectii, 2 eseuri, a debutat in 2008 (Romania-Cehia, CEN).

3,570 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response