Saturday 30th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Etapa oaspetilor in Currie Cup

10 august 2015 CURRIE CUP

A inceput cea de-a 77-a editie a Currie Cup, competitia etalon din Africa de Sud, la care participa opt echipe, titlul de campioana fiind detinut de Western Province, cu un start fulminanat in acest sezon, o victorie la scor pe terenul lui Griquas.

Sase eseuri a marcat Western Province la Kimberley si s-a impus cu rezultatul de 43-19 in partida cu Griquas, Senatla dubla, Carr, Leyds, Notshe si De Jongh fiind autorii incercarilor care au asigurat bonusul ofensiv in contul campionilor en-titre.

Griquas au finalizat de trei ori in terenul de tinta advers prin Le Roux, Viljoen si Nel, chiar daca vizitatorii au avut de-a lungul jocului doua eliminari temporare de cate zece minute, pe banca pedepselor luand loc Kleyn si Elstadt.

La Nelspruit, Pumas si Natal Sharks au disputat cea mai echilibrata partida a rundei inaugurale, in care s-a consemnat singurul succes al gazdelor. Desi au marcat doar trei eseuri fata de cele patru reusite de vizitatori, pumele l-au avut in zi de sut pe JC Roos, care a concretizat trei transformari si patru lovituri de pedeapsa, iar rezultatul final a fost de 33-24.

Si Boshoff a fost integralist din fata butului pentru Golden Lions, concretizand toate cele noua tentative de tinta avute, astfel alaturi de eseurile jucatorilor, Smith hat-trick, Skosan, Mnisi si Volmink, leii au castigat cu 51-14 pe terenul lui Eastern Province la Port Elizabeth.

Tot noua tentative de tinta concretizate a izbutit si Schoeman, iar Blue Bulls au luat bonusul ofensiv din partida cu Free State Cheetahs, eseurile avandu-i ca autori pe Ulengo, Stegman, Hougaard dubla, Gelant si Ismaiel. Rezultatul final al partidei disputate la Bloemfontein a fost de 57-19 in favoarea lui Blue Bulls, replica gazdelor constand in reusitele semnate de Prinsloo, Venter si Blommetjies.

Urmatorea etapa va avea loc pe 14 si 15 august, dupa programul:
Blue Buuls-Griquas
Golden Lions-Pumas
Western Province-Free State Cheetahs
Natal Sharks-Eastern Province Kings

2,904 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response