Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

In 2003 Stejarii s-au intors de la Cupa Mondiala cu un succes

10 august 2015 #RWC2015, First XV, NATIONALA

A cincea editie a Cupei Mondiale s-a disputat in Australia, iar Stejarii nu au lipsit nici de acesta data de la intalnirea cu marile forte ale lumii in cea mai importanta competitie echipa noastra nationala fiind repartizata intr-o grupa extrem de dificila.

Astfel, Romania a intalnit in ordine pe Irlanda, Australia, Argentina si Namibia, adica o forta a emisferei de nord si doua ale emisferei de sud, conform calculelor hartiei doar in partida cu reprezentanta Africii baietii nostri porneau cu statutul de favorita la castigarea partidei.

Irlanda venea din postura de vicecampioana in Six Nations, Australia in dubla ipostaza de campioana mondiala en-titre si gazda a turneului, iar Argentina cu doua victorii asupra Frantei in partidele test de pregatire in care apoi trecuse si de Fiji, Statele Unite si Canada.

Echipa noastra nationala a plecat spre Australia dupa ce in Cupa Europeana a Natiunilor obtinuse doar pozitia secunda, datorita unei infrangeri surprinzatoare in Portugalia si doua partide test in compania Frantei si Tarii Galilor, ambele pierdute in fata a doua natiuni din elita rugbyului mondial.

Gosford a gazduit debutul Stejarilor in fata Irlandei, verzii cu o echipa avandu-l drept capitan pe legendarul taloner Keith Wood, alaturi de Brian O’Driscoll, Peter Stringer, David Humphreys, Girvan Dempsey, Marcus Horan sau Ronan O’Gara, acestia castigand cu 45-17, diferenta de scor posibila pentru ca nu am marcat niciun punct in prima repriza.

Ca si cu patru ani mai devreme, Romania a trebuit apoi sa dea piept cu Australia lui Matt Burke, Matt Giteau, Stirling Mortlock, Lote Tuqiri, Stephen Lerkham si George Gregan, astfel in fata unui super-adversar am cedat cu rezultatul de 90-8, singura satisfactie fiind eseul marcat de Toderasc.

A urmat intalnirea cu Argentina, singura in care nu am reusit sa marcam vreun eseu, doar o lovitura de pedeapsa prin Tofan si astfel am fost invinsi cu 50-3 de echipa din care au facut parte Felipe Contepomi, Patricio Albacete, Mario Ledesma, Augustin Pichot sau Rodrigo Roncero.

Dupa trei infrangeri partida cu Namibia se anunta si ea una dificila pentru o echipa cu moralul zdruncinat, dar spre lauda lor Stejarii au facut spectacol si au marcat cinci eseuri pentru o victorie categorica, 37-7 si astfel am evitat ultimul loc in grupa.

Acest succes a fost asigurat de Teodorescu, Sirbu, Petrichei, Chiriac si Sauan, toti autori ai cate unui eseu, respectiv Tofan cu trei transformari si doua lovituri de pedeapsa, Stejarii evoluand in formula: 1. Petru Bălan, 2. Răzvan Mavrodin, 3. Marcel Socaciu, 4. Augustin Petrichei, 5. Cristian Petre, 6. George Chiriac, 7. Ovidiu Tonița, 8. Sorin Socol , 9. Lucian Sîrbu, 10. Ionuț Tofan, 11. Gabriel Brezoianu, 12. Romeo Gontineac, 13. Valentin Maftei, 14. Ioan Teodorescu, 15. Dan Dumbravă .Rezerve: 16. Cezar Popescu, 17. Petrișor Toderașc, 18. Silviu Florea, 19. Alexandru Tudori, 20. Iulian Andrei, 21. Cristian Săuan, 22. Mihai Vioreanu.

Dintre cei prezenti atunci pe stadioanele din Australia in lotul actual al Stejarilor se mai regasesc Paulica Ion, care a debutat in partida cu Argentina, Ovidiu Tonita, la al doilea turneu final, primul in care a evoluat efectiv, si Danut Dumbrava.

2,657 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response