Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Antonescu: Cupa Mondiala poate sa imi decida viitorul

11 august 2015 First XV, NATIONALA

A evoluat atat pentru echipa nationala de rugby in XV, cat si pentru Romania 7s, fiind un jucator de perspectiva, care in ciuda tineretii a facut pasul deja intr-un campionat puternic cum este cel din esalonul secund francez, Pro D2.

Marius Antonescu este unul dintre jucatorii care au inceput sa se impuna in ultimul timp in echipa nationala, desi in linia a doua concurenta pe post este acerba cu mult mai experimentatii Valentin Poparlan sau Marius Sirbe.

Tainele rugbyului le-a descoperit la Focsani, locul unde s-au format multi jucatori de valoare, apoi cel care a avut incredere in el si ia dat credit a fost Stefan Demici, intr-o echipa Dinamo Bucuresti aflata mereu la inceput de drum, in cautarea gloriei de altadata.

Braileanul a confirmat asteptarile antrenorului dinamovist si a devenit unul dintre jucatorii de baza ai echipei, mai mult chiar, a facut pasul in Franta conform previziunilor tehnicianului sub indrumarea caruia a crescut in valoare etapa dupa etapa.

Greutatile financiare ale celor de la Dinamo l-au determinat sa aleaga o trecere la CSM Olimpia Bucuresti, dar imediat francezii de la Tarbes si-au aratat interesul pentru jucatorul de linia a doua si astfel acesta a debutat in Pro D2 anul trecut cu o victorie impotriva lui Dax.

In sezonul 2014-2015 Marius Antonescu a evoluat de zece ori pentru Tarbes, anul trecut facandu-si debutul si in echipa nationala in partida decisiva din cadrul fostei IRB Natios Cup, impotriva Emerging Ireland. Anul acesta si-a adus contributia la succesul Stejarilor in amintita competitie care se desfasoara sub titulatura World Rugby Nations Cup.

Atat in 2013 cat si in 2014 Marius Antonescu a facut parte din echipa nationala de rugby 7, care a participat la Sevens Grand Prix Series, cel mai bun rezultat fiind locul noua ocupat in etapa desfasurata la Bucuresti, cand acesta a marcat doua eseuri.

Despre Marius Antonescu am aflat mai multe in urma unui scurt interviu pe care a avut amabilitatea sa ni-l ofere:

-Cand ai inceput sa practici rugbyul ?
-Totul a inceput din pura curiozitate, pentru ca inainte am practicat mai multe sporturi, inot, tenis de camp, caiac, baschet si handbal. Am fost chemat de antrenorul echipei din Braila pentru un meci in compania celor de la LPS Focsani. Dupa meci eu si alti trei colegi am primit propunerea de a merge la LPS Focsani, asa am inceput sa joc rugby la varsta de 18 ani.

-Un moment care ti-a marcat cariera?
-Participarea la Campionatul Mondial Universitar de rugby 7, cand am ocupat pozitia a opta. In partida decisiva am marcat un eseu chiar in ultimul minut, un moment de neuitat in cariera mea.

-Cum vezi participarea la Cupa Mondiala ?
-Cupa Mondiala din Anglia poate sa-mi decida viitorul, personal vad in aceasta participare o rampa de lansare catre un nivel superior. Desigur, inainte de toate insa, este o onoare sa reprezint Romania la cea mai importanta competitie, la care speram sa reusim rezultate cat mai bune.

-Ce palnuri de viitor ai ?
-In primul rand sa raman cat mai mult timp implicat in rugby, sunt inca tanar si mai am multe de demonstrat pe teren. Mai tarziu as fi tentat sa-mi deschid propria afacere.

Marius Antonescu
Data si locul nasterii: 09.08.1992, Braila
Post: Linia a doua
Echipe de club: LPS Focsani, Dinamo, CSM Olimpia Bucuresti, Tarbes
In echipa nationala: 8 selectii, a debutat in 2014 (Romania-Emerging Ireland, IRB Nations Cup)

3,286 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response