Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cupa Mondiala de Rugby, in dezbatere la postul public de radio

11 august 2015 #RWC2015

Luni seară, 10 august, postul public de radio, Radio România Actualități, a dedicat exclusiv o emisiune ”Contracronometru” șanselor echipei naționale a României la Cupa Mondiala. Moderatorul emisiunii a fost un vechi prieten al balonului oval, Cătălin Cârnu. Acesta l-a avut drept invitat în studio pe antrenorul federal Daniel Mitrea, care a tras concluziile primelor două stagii de pregătire centralizată. Daniel Mitrea a precizat că prima etapă de pregătire s-a desfășurat între 2 și 21 iulie, la Cheile Grădiștei și Cluj, după care acum se încheie o nouă etapă prevazuta de planificarea antrenorilor. Cantonamentul Stejarilor a avut loc tot la Cheile Grădiștei, la peste 1000 de metri altitudine, staff-ul tehnic urmărind în special performantele la nivelul conditiei fizice.

Daniel Mitrea a mai spus că din cei 50 de rugbyști care au luat parte la stagiu, doar 39 merg pentru meciurile de verificare din Scoția, restul selecționabililor urmand să se pregătească mai departe, la fel de bine, pentru a putea răspunde unei noi convocări.

Prin intermediul telefonului, pe undele hertziene s-au mai auzit părerile jucătorului Valentin Calafeteanu, dar și ale antrenorului de troacari Eugen Apjok. S-a vorbit mult și despre prezența jucătorilor naturalizați, specificându-se că sosirile pe posturi cheie sunt binevenite. Wiringi la uvertură, Kinikinilau centru interior sau exterior, Van Heerden în linia a doua, Morrison flanker, ori deja obișnuința cu Turashvili ca taloner, reprezintă sângele proaspăt de care naționala României avea nevoie.

Oamenii de rugby invitați au mai spus că un obiectiv realist ar fi ca naționala României să obțină un succes la această Cupă Mondială, ținând cont de compania selectă în care vom evolua, cu trei forte prezente în Six Nations, plus Canada, care este în real progres.

2,517 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response