Sunday 17th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Paulica Ion: In afara de rugby, mi-ar placea sa fiu bucatar

12 august 2015 First XV, NATIONALA

Stejarii se pregatesc intens pentru Cupa Mondiala din Anglia, de la competitia etalon a lumii sportului cu balonul oval Romania nelipsind niciodata, motiv pentru a va prezenta pe cei care vor intra in lupta pe stadioanele din Albion.

Din 2003 este component al echipei nationale si evolueaza pe postul de pilier, Paulica Ion fiind practic singurul jucator din actualul lot al Stejarilor care si-a spus cuvantul in cele mai puternice campionate din Europa, cel din Anglia, respectiv Franta.

Paulica Ion a descoperit tainele rugbyului la RC Braila, in orasul natal, pentru ca apoi sa treaca la Universitatea Cluj, iar de aici la Steaua Bucuresti, alaturi de ros-albastrii din Ghencea cucerind doua titluri de campion in 2005 si 2006.

In echipa nationala a debutat in 2003 intr-o partida de la Cupa Mondiala din Australia contra Argentinei, iar o partida test in compania Scotiei din 2006 l-a adus in vizorul celor de la Bath, echipa la care s-a si transferat din sezonul 2007-2008.

De atunci a inceput aventura pilierului roman in strainatate, Bath, London Irish, London Welsh, iar acum Perpignan fiind cluburile ale caror tricou l-a imbracat adunand peste 30 de partide in cupele europene, cu London Irish si Perpignan chiar in European Champions Cup.

Paulica Ion are 69 de selectii si un eseu marcat, alaturi de Stejari pregatindu-se pentru cea de-a patra participare la Cupa Mondiala, anterioarele trei fiind in 2003, 2007 si 2011, cand a fost prezent de sapte ori pe teren.

Cu Paulica Ion despre Paulica Ion intr-un scurt interviu pe care a avut amabilitatea sa ni-l acorde:

-Cand ai inceput rugbyul?
-In 1997 la RC Tracon Braila, unde am fost lansat de domnul profesor Eugen Iftimie. Eram la inceputul clasei a IX-a, un baiat mare si grasut, tocmai bun pentru rugby. Astazi ii multumesc ca m-a adus intr-un sport de care nu auzisem pana atunci.

-Care este cel mai important moment al carierei tale?
-La doar 19 ani, am fost chemat la un penultim stagiu de pregatire al echipei nationale pentru Cupa Mondiala din 2003. Pana atunci pe Stejari i-am vazut doar la televizor, nici nu banuiam ca ulterior voi fi prezent la Cupa Mondiala.

-Cum vezi participarea Romaniei la Cupa Mondiala din Anglia?
-In primul rand sunt bucuros sa fac parte din lotul Stejarilor si de a avea sansa sa particip pentru a patra oara la Cupa Mondiala. Pentru mine Anglia este un loc special, aici am debutat ca jucator international si am fost pentru o perioada se sase ani singurul roman din esalonul de elita. Imi doresc foarte mult sa joc la Cupa Mondiala, sa ajut cu experienta acumulata echipa, mai ales ca pachetul de inaintare este punctul forte, care nu are voie sa dezamageasca.

-Ce iti doresti privind in viitor?
-Sa fiu sanatos, sa pot juca in continuare rugby, ceea ce-mi place cel mai mult, iar apoi sa raman aproape de acest sport pentru a transmite mai departe tinerilor experienta acumulata. Mi-ar mai placea sa devin bucatar in propriul restaurant.

Paulica Ion
Data si locul nasterii: 10.01.1983, Braila
Post: Pilier
Echipe de club: RC Braila, Universitatea Cluj, Steaua Bucuresti, Bath, London Irish, London Welsh, Perpignan
In echipa nationala : 69 de selectii, 1 eseu, a debutat in 2003 (Romania –Argentina, Cupa Mondiala)
A fost prezent la trei Cupe Mondiale: 2003, 2007, 2011.

3,758 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response