Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Sir Richie McCaw?

18 august 2015 #RWC2015

Căpitanul echipei naționale de rugby a Noii Zeelande, linia a treia Richie McCaw, a doborât sâmbătă, la meciul câștigat 41-13 cu Australia, un nou record. McCaw este deținătorul absolut al celor mai multe selecții într-o echipă națională, având la activ 142 de tricouri All Blacks, cu o unitate în plus față de irlandezul Brian O’Driscoll, pe care îl egalase la 141.

Sub comanda lui Richie McCaw, căpitan al echipei, Noua Zeelandă a obținut Bledisloe Cup pentru a treisprezecea oară consecutiv, după victoria categorică împotriva marii rivale de la Antipozi.

Lui Richie McCaw i s-a propus din nou, cu ocazia acestei performanțe, decernarea titlului de Sir. Primul ministru al Noii Zeelande, John Key, a trimis o scrisoare în acest sens, către Regina Elisabeta a II-a. În depeșa respectivă sunt descrise motivele pentru care McCaw ar trebui să primească onoranta titulatură. Rugbystul a mai refuzat o dată, acum patru ani, după cucerirea Cupei Mondiale, distincția respectivă, motivația la acel moment fiind că nu o poate purta atât timp cât este jucător activ.

Conform previziunilor majorității, după Cupa Mondială din această toamnă, cariera internațională a lui Richie McCaw va lua sfârșit. Implicit, jucătorul poate să se implice mai mult în viața publică, sub titulatura de Sir.

3,490 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response