Saturday 26th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stelian Burcea: “Am inceput rugbyul datorita fratelui meu”

18 august 2015 First XV, NATIONALA

Este unul dintre jucatorii care au contribuit in mod decisiv la revenirea Timisoarei in fruntea rugbyului romanesc, in prezent pregatindu-se alaturi de Stejari pentru o noua provocare, participarea la Cupa Mondiala din Anglia.

Dupa trei titluri de campion cucerite cu Dinamo Bucuresti, in 2010 Stelian Burcea a plecat la Arad, locul unde au jucat pentru prima data impreuna multi dintre jucatorii care un an mai tarziu aveau sa urce Timisoara rugbyistica spre glorie, pe drumul de la Cupa Romaniei la cucerirea campionatului.

Astfel, Stelian Burcea se afla deja la cea de-a cincea editie in tricoul banatenilor, iar rolul sau in linia a treia si cel de capitan raman esentiale, Timisoara Saracens dorind si in acest an toate cele trei trofee ale competitiilor interne.

Succesele flankerului la echipele de club pentru care a evoluat sau evolueaza, le-a dublat pe parcursul participarii alaturi de Selectionata Bucurestiului, Lupii Bucuresti, in Challenge Cup, fiind unul dintre jucatorii cu cele mai multe prezente in competitie.

Stelian Burcea a jucat pentru prima data in competitiile europene inter-cluburi in sezonul 2005-2006 pentru a aduna 38 de prezente in care a marcat trei eseuri, cu Bayonne, Parma si Stade Francais, de mai multe ori avand rolul de capitan al echipei.

Pentru echipa nationala a debutat in 2006 intr-o parida cu Franta, iar in 2010 a contribuit la succesul din Cupa Europeana a Natiunilor, ultimul titlu castigat de Stejari in aceasta competitie. A adunat 51 de selectii si a marcat patru eseuri in tricoul nationalei, anul acesta trecandu-si in palmares trofeul World Rugby Nations Cup.

In momentul de fata Stelian Burcea se afla in fata celei de-a doua prezente la Cupa Mondiala, dupa evolutiile din 2011, cand a fost prezent pe teren in partidele impotriva Scotiei si Angliei, o data din postura de rezerva, apoi ca titular.

Intr-un scurt interviu pe care a avut amabilitatea sa ni-l acorde am aflat urmatoarele:

-Cand ai luat contact prima data cu rugbyul ?
-La varsta de 12 ani, atunci cand il insoteam pe fratele meu la antrenamente si curiozitatea m-a determinat sa incerc si eu, iar de atunci am fost mereu prezent pe terenul de rugby.

-Cum vezi participarea Romaniei la Cupa Mondiala ?
-Cred ca va fi o editie aparte a Cupei Mondiale, in ceea ce priveste organizarea si una spectaculoasa in acelasi timp, avand in vedere ca partidele se vor disputa in tara care a dat lumii acest sport. Sper sa fiu in teren si sa contribui la cat mai multe succese ale Romaniei, iar daca se poate chiar sa producem o mare surpriza.

-Ce planuri de viitor ai?
-Mai am multe de dat acestui sport, rugbyul, de asemenea doresc sa indeplinesc cateva obiecive pe care mi le-am propus. Dupa ce voi incheia cariera de jucator cu siguranta voi ramane in rugby pentru a impartasi cu cei care vin din urma experienta acumulata.

Stelian Burcea
Data si locul nasterii: 07.10.1983, Pitesti
Post: Linia a treia
Echipe de club: Dinamo Bucuresti, CSU AV Arad, Timisoara Saracens
In echipa nationala: 51 de selectii, patru eseuri, a debutat in 2006 (Romania-Franta, Partida Test)

3,523 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response