Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

S-a stins din viata Ioan Viorel Vasilica

21 august 2015 INTERN
Nascut la data de 4 decembrie 1947, Ioan Vasilica a fost pasionat de rugby intreaga viata.
Intai din postura de jucator, evoluand pe postul de aripa si uvertura. A fost unul dintre componentii echipei Steaua, cand aceasta a cucerit unul dintre titlurile de campioana nationala.
Apoi, dragostea pentru sportul cu balonul oval l-a facut sa imbratiseze cariera de arbitru. A debutat in acest rol in anul 1974, fiind un reper al performantei printre cavalerii fluierului. A fost primul arbitru roman participant la Cupa Mondiala din 1991, formand la randul sau arbitri de renume.
Absolvent al I.C.E.F.-specializarea rugby sub indrumarea prof.Rene Chiriac, Ioan Vasilica a fost profesor la catedra de rugby a Clubului Sportiv Scolar nr.2 din Bucuresti impreuna cu Mariana Lucescu si Alexandru Carnabel. Nu a ratat nici postura de antrenor, fiind pentur o perioada responsabil de pregatirea echipei Energia Bucuresti.
Din noiembrie 1991 s-a stabilit in Portugalia, unde si-a continuat cariera de arbitru si profesor de sport, trecand in nefiinta in urma cu cateva zile, rapus de o boala necrutatoare.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

3,842 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response