Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Debut intr-un nou sezon de Top 14

24 august 2015 TOP 14

Editia 2015-2016 a campionatului francez de rugby, Top 14, a debutat fara prezenta internationalilor convocati pentru jocul cu Anglia, ori pentru selectionatele nationale care se afla in pregatire pentru Cupa Mondiala. De altfel, competitiile franceze de top vor merge paralel cu marile evenimente internationale, asa ca ne putem astepta la rezultate surprinzatoare.

In uvertura campionatului, Toulon a fost invinsa pe teren propriu cu 27-22 de Racing Metro 92 Paris. La pauza, Toulon a condus cu 16-11, toate punctele fiind marcate de Pellisie, inclusiv un eseu transformat. De partea parizienilor, Chavancy a reusit o incercare psihologica, exact inainte de intrarea la vestiare. Partea a doua a apartinut oaspetilor, cu un nou eseu al lui Masoe, la care s-au adaugat tentativele de tinta ale lui Machenaud. Pellisie a mai inscris din doua lovituri de pedeapsa, asa ca Toulon, vicecampioana en-titre, s-a multumit doar cu bonusul defensiv.

Clermont a inceput tare, cu un scor fluviu pe terenul din La Rochelle. Clermont s-a impus cu 44-6, bonificatia fiind asigrata de eseurile lui Jedrasiak, Abendanon, Strettle, Bardy si Cassang. Lopez a marcat si dintr-un dropgol.

Meci foarte echilibrat intre Bordeaux si Castres, castigat pana la urma de primii cu 19-16. Ambele formatii au realizat cate un eseu, prin Connor, respectiv Desroches. Grenoble a turat motoarele la maximum pentru o victorie concludenta, 38-23 cu Agen. Eseurile amfitrionilor poarta semnatura lui Estebanez, Alexandre, Gengenbacher, Mignot, din nou Alexandre si Hunt. Agen a culcat balonul in terenul advers de tinta prin Lamoulie si Giraud. Interesant este ca la pauza dintre reprize in avantaj a intrat echipa oaspete, cu 13-12.

Scenariu asemanator la jocul Montpellier – Oyonnax, 35-19, oaspetii fiind in avantaj la pauza, cu 16-13. Gazdele au punctat cu eseuri prin Wright, Fall, Smith, Timani si Mogg, in timp ce oaspetii au avut incercarea lui Codjo. Toulouse si-a fructificat avantajul terenului propriu, 24-7 cu Brive. Bonneval, Harinordoqui si David au marcat eseurile gazdelor, inca din prima repriza. Se parea ca Toulouse va intra si in posesia bonusului ofensiv, numai ca arbitrul a acordat un eseu de penalizare cu cinci minute inainte de final, pentru Brive.

Stade Francaise le-a aratat celor de la Pau care sunt stachetele de performanta in primul esalon. Campioana editiei anterioare a invins pe teren propriu cu 34-18. Eseurile campionilor au fost realizate de Pyl, Burban, Lakafia si Bosman. Pentru nou-promovata, statistica eseurilor a fost completata de Lacampe si Ramsey.

In aceasta runda s-au acordat trei bonusuri ofensive (Clermont, Montpellier si Grenoble) si doua bonusuri defensive (Castres si Toulon).

Clasament:

1. Clermont 5 puncte
2. Montpellier 5 puncte
3. Grenoble 5 puncte
4. Toulouse 4 puncte
5. Stade Francais 4 puncte
6. Racing Metro 4 puncte
7. Bordeaux 4 puncte
8. Castres 1 punct
9. Toulon 1 punct
10. Agen 0 puncte
11. Oyonnax 0  puncte
12. Pau 0  puncte
13. Brive 0  puncte
14. La Rochelle 0  puncte

2,102 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response