Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Duel romanesc in cel mai spectaculos meci din Pro D2

25 august 2015 PRO D2

Al doilea esalon rugbystic francez, Pro D2, a pornit la drum in acest week-end, cu un campionat care se anunta foarte spectaculos si echilibrat. Multumirea noastra este ca doi romani s-au duelat in mod direct in cel mai spectaculos meci al rundei. Tarbes s-a recunoscut invinsa pe teren propriu de Carcassonne, cu 23-22, desi la pauza gazdele conduceau cu 16-3, dupa ce dominasera jocul cvasitotal. Vizitatorii au avut insa o repriza secunda de exceptie, iar cu cinci minute inainte de final au fructificat in puncte o penalitate, care s-a dovedit decisiva.

La Carcassonne, in linia a doua, Alin Coste a fost folosit pe toata perioada meciului, internationalul nostru primind si un cartonas galben, in minutul 29. Din minutul 62, la baloanele lansate din margine, el l-a avut drept oponent pe conationalul Marius Antonescu, introdus in compartimentul de linia a doua de la Tarbes.

Un alt roman care a jucat in runda inaugurala a Pro D2 a fost Bogdan Leonte, flanker dreapta pentru Bourgoin, înfrânta cu 30-19, din fieff-ul lui Lyon. Colomiers, echipa internationalilor romani Macovei si Turashvili, a inceput bine, cu un succes pretios, 25-20 acasa, cu Montauban.

Alte rezultate din Pro D2:

Albi – Bayonne 23-28
Beziers – Mont de Marsan 36-23
Narbonne – Aix en Provence 36-18
Biarritz – Aurillac 25-28

Etapa a fost incompleta, deoarece un meci nu s-a putut disputa. Perpignan nu a avut adversara, in conditiile in care controversa dintre Lille si Dax inca nu a fost rezolvata. Lille, formatie nou promovata din Federale 1, a depus garantiile financiare cerute, insa tribunalul administrativ din Versailles va decide joi, 27 august, daca va permite celor de la Lille sa evolueze in Pro D2. In cazul in care sentina va fi negativa, divizia se va completa cu Dax, formatie care in sezonul anterior a retrogradat. Consecinta imediata a fost ca meciul dintre Perpignan si Lille sau Dax a fost amanat.

In aceasta runda s-au acordat patru bonusuri defensive (Albi, Montauban, Tarbes si Biarritz).

Clasament:

1. Narbonne 4 puncte
2. Beziers 4 puncte
3. Lyon 4 puncte
4. Bayonne 4 puncte
5. Colomiers 4 puncte
6. Carcassonne 4 puncte
7. Aurillac 4 puncte
8. Tarbes 1 punct
9. Biarritz 1 punct
10. Albi 1 punct
11. Montauban 1 punct
12. Perpignan 0 puncte
13. Lille sau Dax 0 puncte
14. Bourgoin 0 puncte
15. Mont de Marsan 0 puncte
16. Aix en Provence 0 puncte

2,233 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response