Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cronica etapei a doua din Top 14

31 august 2015 INTERNATIONAL, TOP 14

In acest week-end s-a desfasurat etapa a doua a campionatului francez de rugby, Top 14.

Clermont, in uvertura, s-a impus cu 25-6 in meciul cu Grenoble. Gazdele au luat bonusul ofensiv, dupa eseurile lui Domingo, Lee si Jedrasiak.

Toulouse a fost performera, prin victoria in deplasare, 20-9, pe terenul lui Agen. Autorii eseurilor echipei oaspete sunt Flynn si Francis. Racing Metro 92 s-a impus cu 20-19 in fata formatiei La Rochelle. Lacroix a marcat primul eseu al meciului, pentru vizitatori, iar scorul pauzei a fost 13-10, dupa ce Dambielle a replicat in ultimul minut al reprizei, pentru parizieni. Masoe a mai inscris un eseu, transformat de Machenaud, iar La Rochelle a venit din urma si a recuperat pana la o lungime distanta, dupa trei lovituri de pedeapsa fructificate consecutive de Holmes.

Pau a obtinut o prima victorie in Top 14, 26-16 acasa cu Montpellier. Paradoxal, la eseuri mai buni au fost oaspetii, care au inscris prin Nagusa si Geli. Eseul nou-promovatei a fost marcat de Fumat. In partea secunda, jocul a fost mult mai sarac in puncte, fiecare formatie inscriind doar dintr-o lovitura de pedeapsa.

Oyonnax s-a impus cu scorul de 37-19 in fata celor de la Bordeaux. Jennenker a marcat doua eseuri, iar coechipierii sai, Sheridan si de Marco, au inscris si ei cate o incercare. Eseul de onoare al invinsilor a fost semnat de Connor. Brive a invins cu 22-13 pe Stade Francais, printr-o incercare de penalizare, iar restul punctelor din lovituri de pedeapsa. Echipa din Paris a avut, ca realizare ofensiva, un eseu prin Vasuinubu.

Castres, in meciul care a inchis runda, a trecut de Toulon cu 24-9, ceea ce inseamna a doua infrangere la rand, pentru campioana en-titre din Heineken Cup. Mai mult, Castres a luat si bonificatia ofensiva, dupa eseurile lui Wulf, Toulu si Seron.

In aceasta etapa, s-au acordat trei bonusuri ofensive (Clermont, Oyonnax si Castres) si un bonus defensiv (La Rochelle).

Clasament

1. Clermont 10 puncte
2. Toulouse 8
3. Racing Metro 8
4. Castres 6
5. Montpellier 5
6. Grenoble 5
7. Oyonnax 5
8. Brive 4
9. Stade Francais 4
10. Bordeaux 4
11. Pau 4
12. Toulon 1
13. La Rochelle 1
14. Agen 0

1,943 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response