Monday 08th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

“Sipi Tau” revine pe Stadionul “Arcul de Triumf”

4 septembrie 2015 #RWC2015, NATIONALA
Sipi Tau din nou pe Stadionul National Arcul de Triumf.

Dupa ce s-a incalzit cu Nottingham RFC, echipa din esalonul secund al Angliei, careia i-a administrat 11 eseuri, Tonga va veni pe Stadionul National Arcul de Triumf pentru a infrunta Romania, ambele natiuni pregatind participarea la CupaMondiala.

Initial, Mana Otai, atrenorul celor supranumiti ‘IkaleTahi, vulturii de mare, a anuntat un lot format din 30 de jucatori care au inceput pregatirea in vederea participarii la CupaMondiala, ultimul inclus fiind fundasul UiliKolo’ofa’I de la Newcastle Falcons, astfel intregindu-se lista oficiala a celor 31 de nume care vor reprezenta Tonga pe stadioanele engleze.

Echipa din Insulele Pacificului va mizape un lot experimentat si extrem de valoros din punct de vedere al individualitatilor, 11 jucatori venind din campionatul francez, zece din cel al Angliei, nume precum Soane Tonga’uiha, Hale T-Pole, Kurt Morath, Telusa Veainu, Nili Latusau, Steve Mafi neavand nevoie de prea multe prezentari.

Tonga s-a aflat recent in primele zece natiuni ale clasamentului World Rugby, dar a pierdut o pozitie pe care a urcat Scotia, astfel ca la Bucuresti “vulturii de mare” vor veni din ipostaza de ocupanti ai locului 11 mondial, devansand spre exemplu Samoa si Italia.

Aceasta va fi cea de-a doua partida test dintre Romania si Tonga, prima a revenit Stejarilor in 2013,cu o lovitura de pedeapsa concretizata de Florin Vlaicu la final si cu siguranta spectacolul nu va lipsi nici acum pentru ca aceasta este ultima verificare a fortelor inaintea CupeiMondiale.

Precum toate natiunile din InsulelePacificului si pentru Tonga este specific acel dans razboinic mobilizator inaintea partidelor astfel, Sipi Tau, va fi putea vazutpe Stadionul National Arcul de Triumf, sambata 5 spetembrie cu incepere de la ora 21:00, cand va avea loc confruntarea dintre Romania si Tonga.

Lotul Tonganilor anuntat pentru Cupa Mondiala, care va fi prezent si la Bucuresti arata astfel:

Pilieri: Halani Aulika (London Irish),Tevita Mailau (Perpignan),Sila Puafisi (Gloucester), Alisona Taumalolo (Grenoble), Soane  Tonga’uiha (Oyonnax)

Taloneri:Aleki Lutui (Ampthill RFC), Paula Ngauamo (Mont de Marson), Elvis Taione (Exeter Chiefs)

Linia a doua: Tukulua Lokotui (Beziers) ,Steve Mafi (Western Force),  Joeseph Tiuneau (Dax)

Flankeri: Sione Kalamafoni (Gloucester), Nili Latu (Newcastle Falcons), Jack Ram (Auckland Blues), Hale T-Pole (Otago)

Numarul 8: Opeti Fonua (Leicester Tigers), Viliami Ma’afu (Oyonnax)

Mijlocasi la gramada:Samisoni Fisilau (Jersey RFC),Sosefo Ma’ake (Havelu Bulldogs),Sonatane Takulua (Newcastle Falcons)

Mijlocasi la deschidere: Kurt Morath (Biarritz), Latiume Fosita (Doncaster)

Centri: Sione Piukala (Perpignan), Siale Piutau (Yamaha), Viliami Tahitu’a (Northland)

Aripi: Fetu’u Vainikolo (Oyonnax), Telusa Veainu (Melbourne Rebels), Tevita Halaifonua (Gloucester), William Helu (Edinburgh)

Fundas:Vungakoto Lilo (Montauban),Uili Kolo’ofa’i(Newcastle Falcons)

2,349 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response