Thursday 14th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Canada invinsa la scor de Fiji

6 septembrie 2015 INTERNATIONAL, Stiri

Anul acesta in cadrul World Rugby Pacific Nations Cup, nu s-au intalnit, dar Canada si Fiji, castigatoarea competitiei amintite, au facut-o pe Twickenham Stoop pregatind participarea la Cupa Mondiala acolo unde nord-americanii vor fi adversarii Stejarilor.

Dupa o serie de cinci infrangeri consecutive, Canada a intrat pe teren impotriva celor din Fiji cu moralul unei echipe care recent a spart gheata si a invins campioana din Rugby Europe Championship, Georgia, insa nu a fost suficient in fata unor adversari precum Akapusi Qera, Nemani Nadolo sau Leone Nakarawa.

In primele 20 de minute purtatorii frunzei de artar s-au tinut bine si Fiji, pentru care pilierul inregimentat la Timisoara Saracens, Manasa Saulo a jucat titular, conducea cu 6-3, apoi a venit actiunea lui Matawalu care a marcat prima incercare a jocului.

Din acel moment toate actiunile au curs catre terenul de tinta al canadienilor, iar fijienii au marcat un total de cinci eseuri prin cate o dubla a jucatorilor Nayacalevu si Matawalu respectiv incercarea lui Talebula, din fata butului Nadolo trecandu-si in cont cinci transformari si patru lovituri de pedeapsa.

Rezultatul final a fost de 47-18, punctele canadienilor fiind semnate de Van der Merwe, autor a doua eseuri si Trainor cu o finalizare in terenul de tinta advers la care s-a adaugat o lovitura de pedeapsa concretizata de McRorie.

Antrenorul neozeelandez al Canadei a utilizat urmatoarea formula:
1. Hubert Buydens (Prairie Wolf Pack),2. Benoit Piffero(Atlantic Rock),3. Jason Marshall (Agen) ,4. Evan Olmstead(Parramatta Two Blues),5. Jamie Cudmore(Clermont Auvergne),6. Kyle Gilmour (Rotherham Titans),7. Nanyak Dala(Castaway Wanderers),8. Richard Thorpe(London Welsh), 9. Gordon McRorie(Calgary Hornets),10. Liam Underwood(Balmy Beach RFC)11. Phil Mackenzie – (Sale Sharks)12. Connor Braid(BC Bears)13. Conor Trainor(UBCOB Ravens),14. DTH van der Merwe (Scarlets),15. Harry Jones(Capilano RFC)
Rezerve:16. Djustice Sears-Duru(Oakville Crusaders),17. Aaron Carpenter(Cornish Pirates),18. Jake Ilnicki(Castaway Wanderers),19. Jebb Sinclair(London Irish),20. John Moonlight(James Bay AA),21. Phil Mack(James Bay AA)22. Ciaran Hearn(Atlantic Rock),23. Nick Blevins(Calgary Hornets).

Romania si Canada se vor intalni la Cupa Mondiala din Anglia in cadrul Grupei D pe 6 octombrie, partida urmand a fi gazduita de Leicester Stadium.

1,589 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response