Thursday 14th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Tonganii, multumiti de testul cu Romania

6 septembrie 2015 #RWC2015, First XV, NATIONALA

La finele partidei de verificare pentru Cupa Mondiala, Romania – Tonga, 16-21, am surprins, chiar pe gazon, cateva opinii ale tonganilor, despre acest meci. Vicepresedintele forului de specialitate din Tonga, Siaope Tuiono, care a indeplinit si functia de team manager la Bucuresti, a considerat ca ”testul a fost foarte util pentru ambele echipe, in perspectiva apropiatei participari la Cupa Mondiala. Cred ca Romania a fost foarte buna la capitolul moluri, iar noi am avut de invatat din aceste aspecte. Sper sa facem o figura frumoasa la Cupa Mondiala, si noi si voi. Va uram succes si suntem foarte bucurosi de aceasta victorie, care este una de moral”, a incheiat oficialul tongan.

Sione Kalamafoni, inchizatorul care este legitimat in Anglia, la Gloucester, a apreciat ”calitatea jocului prestat de gramada romana. Molurile au fost foarte bine organizate, iar apararea greu de depasit. Pentru mine este o victorie speciala, deoarece aveam o revansa de luat in fata Romaniei, dupa infrangerea din 2013. Concluzia a fost ca Romania este in real progres rugbystic, fiind un partener foarte bun pentru testarea capacitatilor noastre. Va urez mult succes la Cupa Moindiala, unde sunt convins ca Romania nu va dezamagi. Am jucat cu inima si pentru Sione Vaiomounga si suntem bucurosi ca l-am putut ajuta. Apreciez si jocul omologului meu din pachetul roman de inaintare, Macovei”, a mai spus jucatorul de linia a treia.

La finalul meciului, dintre spectatori, mai multi jucatori tongani care evolueaza la echipe romanesti, au coborat in iarba pentru a-i felicita pe conationalii lor.
Printre ei s-a numarat si inchizatorul dinamovist, Feofaki Holoia, care a spus ca ”am urmarit cu mare atentie acest joc. Inimia mi-a fost impartita intre cele doua natiuni, dar, desigur, prioritate a avut Tonga, care este tara mea de bastina. Cred ca jocul a avut un nivel calitativ foarte ridicat, iar apararile au functionat in ambele tabere. Sper ca Romania si Tonga sa obtina rezultate frumoase la Cupa Mondiala din Anglia”, a incheiat rugbystul din Soseaua Stefan cel Mare.

2,533 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response