Wednesday 17th July 2019,
Federatia Romana de Rugby

Toulon a obtinut prima victorie in Top 14

7 septembrie 2015 INTERNATIONAL, TOP 14
Toulon a obtinut prima victorie

Etapa a treia a campionatului francez de rugby, Top 14, a debutat cu un succes clar al celor de la Clermont, 41-24, pe terenul echipei lui Vali Ursache, Oyonnax. Oaspetii au dominat autoritar, marcand cinci eseuri, prin Gear, Vuli Vuli, Strettle, Plante si Raka. Gazdele au avut o schimbare geniala, talonerul de rezerva, Maurouard, inscriind doua eseuri in ultimele 10 minute. Este al treilea succes cu bonus ofensiv pentru Clermont, din tot atatea posibile.

La Rochelle – Brive s-a incheiat 21-18, cu doua eseuri marcate de gazde, prin Aquillon si Holmes. Vizitatorii si-au asigurat un punct, dupa prestatie excelenta la buturi a lui Germain.

Grenoble a defilat cu nou-promovata Pau, 41-15. Spectaculos si raportul eseurilor, 5-2, marcatori fiind Kimlin, Wisniewski, Aplon si Grice, de doua ori, respectiv Campo si Niko.

Agen a profitat de forma mai slaba a celor de la Racing Metro si le-a administrat un sec 30-18. Fiecare formație a reușit câte două eseuri. Machenaud a deschis scorul in minutul 2, in favoarea parizienilor, iar coechipierul sau Andrew a inchis tabela incercarilor. Intercalat, gazdele au culcat balonul in terenul de tinta prin Francis si Lamoulie, ambii inainte de pauza. Al doilea taloner de la Racing, Lacombe, a fost eliminat direct cu cartonasul rosu, in minutul 70.

Toulouse a batut acasa pe Castres, cu 37-20, insa jocul a fost mai greu decat o arata diferenta de 17 puncte de pe tabela de marcaj. Flynn, Flood si Bezy au semnat desprinderea decisiva, cu eseuri, in timp ce fosta vicecampioana a marcat incercari semnate de Martial si Mach.

Montpellier a obtinut un succes mare, in deplasarea de la Bordeaux, 24-22. O”Connor a marcat un eseu al oaspetilor, dupa care gazdeler au beneficiat de o incercare d epenalizare. Ultimul eseu al meciului s-a realizat de catre vizitatori, prin Nagusa, chiar inainte de pauza. Repriza secunda a insemnat un joc mult mai tactic si mai prudent, transat finalmente de Montpellier, care a condus si la pauza, cu 18-16. Bernard a inscris din dropgol, in minutul 6, pentru amfitrioni.

Reeditarea finalei de anul trecut a insemnat primul succes stagional pentru Toulon, 20-13 pe terenul campioanei en-titre, Stade Francais. Jocul se putea incheia la egalitate, insa oaspetii au transat soarta punctelor pe final. Bobo si Turner au fost autorii eseurilor echipei invingatoare, in timp ce Lakafia a marcat prin acelasi procedeu, in favoarea echipei locale.

In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri ofensive (Clermont si Grenoble) si doua bonusuri defensive (Brive si Bordeaux).

Clasament:
Clermont 15 puncte
Toulouse 12
Grenoble 10
Montpellier 9
Racing Metro 8
Castres 6
Brive 5
Toulon 5
Oyonnax 5
Bordeaux 5
La Rochelle 5
Stade Francais 4
Agen 4
Pau 4

1,518 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response