Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

13 schimbari in echipa Frantei pentru meciul cu Romania

21 septembrie 2015 First XV
13 schimbari in lotul Frantei pentru meciul cu Romania.

Nationala de rugby a Romaniei va debuta miercuri, 23 septembrie, la Cupa Mondiala, intr-un meci cu Franta. Astazi, antrenorul „cocosilor”, Philippe Saint André a anunta echipa care va infrunta Romania. Fata de meciul cu Italia, acesta a facut nu mai putin de 13 schimbari in lot, inclusiv capitanul. In locul lui Thierry Dusautoir, Dimitri Szarzewski va conduce echipa in teren. Astfel, din echipa care invingea Italia, 32-10, in primul meci din Grupa, au mai ramas in primul XV doar Louis Picamoles si Noa Nakaitaci.

PRIMUL XV:

1.Vincent Debaty, 2. Dimitri Szarzewski (cpt), 3. Uini Atonio, 4. Bernard Le Roux, 5. Alexandre Flanquart, 6. Yannick Nyanga, 7. Fulgence Ouedraogo, 8. Louis Picamoles, 9. Morgan Parra, 10. Remi Tales, 11. Noa Nakaitaci, 12. Wesley Fofana, 13.Gael Fickou, 14. Sofiane Guitoune, 15. Brico Dulin.

REZERVE: 16. Benjamin Kayser, 17. Ben Arous, 18. Nicholas Mas, 19. Yoann Maestri, 20. Damien Chouly, 21. Rory Kockott, 22. Frederic Michalak, 23. Mathieu Bastareaud

Remy Grosso il va inlocui pe Yoann Huget in lotul Frantei
In plus, Philippe Saint-Andre a decis, potrivit site-ului lequipe.fr, sa-l cheme pe Remy Grosso (Castres Olympique) pentru a-l inlocui pe Yoann Huget (Toulouse), accidentat in meciul castigat (32-10) cu Italia, de sambata.

Acesta din urma va parasi Anglia, fiind indisponibil pentru celelalte meciuri pe care „cocosii” le vor disputa la Rugby World Cup 2015. Miercuri, 23 septembrie, pe Stadionul Olimpic din Londra, Franta va infrunta Romania intr-un meci contand pentru Grupa D a Cupei Mondiale.

Anuntul privind inlocuitorul lui Huget n-a fost facut oficial din motive administrative. Forul mondial al sportului cu balonul oval (World Rugby) trebuie sa constate ca acesta nu mai poate evolua in competitie. In ceea ce il priveste pe inlocuitorul jucatorului de la Stade Toulousain, au existat si alte variante. S-a vorbit si despre Maxime Medard, insa Philippe Saint-Andre a precizat imediat ca isi doreste o aripa clasica. Mai precis, un jucator cu acelasi profil precum Huget, „un marcator de eseuri”

In varsta de 28 de ani, selectionat de 41 de ori in echipa Frantei, jucatorul lui Toulouse s-a lovit la genunchiul drept in meciul cu Italia, de sambata. Schimbat in minutul 55, Huget a suferit o ruptura de ligamente incrucisate. Accidentarea reprezinta o grea lovitura pentru echipa Frantei, jucatorul in cauza fiind unul dintre oamenii de baza ai lui Saint-Andre. In al doilea meci de pregatire dinaintea Cupei Mondiale, cu Anglia (25-20), Huget a marcat uu eseu.

2,581 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response