Record de spectatori la meciul Noua Zeelanda – Argentina

All Blacks au mai facut un pas catre sferturile de finala.

Gazduit de Stadionul Wembley din Londra, cel supranumit “Templul Fotbalului Englez” meciul Noua Zeelanda – Argentina 26-16, contand pentru Grupa C a Cupei Mondiale la rugby a prilejuit stabilirea unui nou record de afluenta pentru aceasta competitie. La disputa dintre campioana mondiala en titre si medaliata cu bronz din 2007 au asistat 89.019 spectatori.

Pana duminica aceasta, finala din 2003, Anglia – Australia (20-17 dupa prelungiri), ocupa primul loc din acest punct de vedere, cu 82.957 spectatori pe Telstra Stadium (Stadionul Olimpic) din Sydney.

Stadionul Wembley este arena cea mai impozanta retinuta de organizatorii Rugby World Cup 2015 sa gazduiasca meciuri. Pe 27 septembrie, acolo va evolua si echipa Romaniei, in fata Irlandei, in Grupa D.

Un record pentru rugby a detinut si fostul Stadion „23 August” din Bucuresti, intalnirea Romania si Franta din 1957 fiind urmarita, potrivit surselor franceze de peste 90.000 de spectatori (sud-africanii au pomenit de 100.000). Recordul avea sa fie doborat in 2000, la inaugurarea Stadionului Olimpic din Sydney, cand la meciul Australia si Noua Zeelanda din Tri-Nations au asistat aproape 110.000 de spectatori.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile