Monday 10th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania si Franta disputa primul meci pe Stadionul Olimpic din Londra din istoria Rugby World Cup

23 septembrie 2015 #RWC2015
Primul XV al Romaniei pentru partida cu Portugalia din Cupa Europeana a Natiunilor.

Aflate in Grupa D, alaturi de Irlanda, Italia si Canada, echipele Romaniei si Frantei se infrunta astazi, 23 septembrie, de la ora locala 20.00 (22.00 in tara). Traditionala, disputa este gazduita de cea mai noua arena din Londra, fiind pentru prima oara cand Stadionul Olimpic este locul de desfasurare a unui meci oficial la Rugby World Cup. Tot acolo se vor disputa partidele Noua Zeelanda – Namibia (Grupa C, 24 septembrie), Irlanda – Italia (Grupa D, 4 octombrie), Africa de Sud – SUA (Grupa B, 7 octombrie) si meciul pentru locurile 3-4 (30 octombrie).

Arena care a gazduit intrecerile de atletism din cadrul Jocurilor Olimpice de vara din 2012, precum si festivitatile de deschidere si de inchidere a acestei competitii se afla in Lower Lea Valley, zona Stratford, in partea de est a Londrei. Terenul pe care a fost ridicata a fost ales in 2007, constructia sa debutand pe 22 mai 2008. Cu o capacitate initiala de 80.000 de locuri, Stadionul Olimpic a intrat intr-un proces de reamenajare după JO, prima modificare vizand partea sa superioara, structura metalica fiind restransa.

Intrebat cum se prezinta terenul de joc din punct de vedere al dimensiunilor sale, capitanul echipei de rugby a Romaniei, Mihai Macovei, a spus dupa antrenamentul oficial de ieri ca este ok.

3,872 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response