Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Mihai Macovei despre meciul cu Franta :”La nivel inalt daca faci prima greseala te costa”

24 septembrie 2015 First XV
Mihai Macovei despre meciul cu Franta :"La nivel inalt daca faci prima greseala te costa"

Romania a debutat cu o infrangere la Cupa Mondiala din Anglia pe Olympic Stadium din Londra, unde a cedat in fata Frantei cu 38-11 (17-6). La conferinta de presa organizata imediat dupa meci, capitanul Mihai Macovei si antrenorul Lynn Howells s-au declarat multumiti de jocul facut in primele 60 de minute.

 “In primele 25-30 de minute am jucat bine, am practicat un rugby bun apoi a venit cartonasul galben si primele doua eseuri. La nivel inalt daca faci prima greseala te costa si pe noi asta ne-a costat 14 puncte. Cred ca pana acolo a fost un joc bun, ne-am aparat foarte bine, dar odata cu acel galben au venit si punctele pentru Franta. Dupa pauza am jucat bine pana in minutul 60 dupa care, din cauza oboselii, au venit si punctele pentru Franta. Pacat, pentru ca ne-am miscat bine si eu zic ca am luat doua eseuri prea usor”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Romaniei.

Si antrenorul Lynn Howells s-a declarat per total multumit de jocul Stejarilor si de faptul ca nu exista accidentati dupa acest prim meci. “Planul nostru de joc pentru Franta a fost acela de a pastra posesia, sa jucam in cele mai bune zone ale terenului si sa incercam, pe cat putem sa oprim Franta sa isi faca jocul rapid, pe tot terenul. Suntem norocosi ca dupa acest meci nu avem accidentati, totul depinde acum de cat de repede se vor recupera jucatorii ca sa putem sa avem o baza mai mare de selectie pentru meciul urmator”.

Acesta a dezvaluit si obiectivul cu care Romania pregateste meciul cu Irlanda.”Ce ne dorim de la meciul cu Irlanda este ceea ce am dorit si in meciul cu Franta, sa intram pe teren sa jucam si sa demonstram ca putem face fata echipelor din primul esalon valoric. Sunt de acord cu Macoveu care tocmai a spus ca 60 de minute am aratat ca putem juca la acelasi nivel cu Franta. Astfel, daca ma intrebati ce ne dorim de la meciul cu Irlanda, va pot spune ca este cam acelasi lucru. Va fi o alta provocare pentru noi, dar vrem sa aratam ceea ce putem”, a declarat Howells.

In urmatorul meci la Cupa Mondiala, Romania va intalni pe 27 septembrie, Irlanda, pe Wembley.

2,359 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response