Friday 13th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

Reactii favorabile pentru Stejari, din partea francezilor

25 septembrie 2015 #RWC2015, First XV
Reactii favorabile pentru Stejari, din partea francezilor.

Echipa nationala de rugby a Romaniei a debutat cu o infrangere la Cupa Mondiala, fiind intrecuta de Franta, cu 38-11. In pofida acestui esec care, la prima vedere pare sever, aplombul cu care Stejarii au abordat partida, nu a trecut neobservat in Hexagon.

Cu ajutorul colegei Iulia Badea Gueritee, care lucreaza pentru Courrier International, am aflat ca francezii au catalogat meciul drept echilibrat si chiar bun. Impresia generala lasata de jucatorii romani in fata Frantei a fost ca s-au batut pana la capat, ca au dat dovada de fair-play, unitate in echipa si capacitatede a se bucura de orice punct marcat mai valoroasei lor adversare. ”Francezilor, care de obicei sunt flegmatici si aroganti la adresa oponentilor, le-a fost greu, dar pana la urma au recunoscut darzenia romanilor. Mai mult, comentatorii de la TF 1, televiziunea care a transmis meciul, au recunoscut valoarea gramezii romanesti. Gramezile ordonate au fost foarte apreciate, comentatorii exprimandu-si dorinta ca inaintasii romani sa vina sa joace pentru Franta, deoarece au atuuri cum ar fi forta si taria de caracter, care lipsesc francezilor”, ne-a transmis Iulia Badea Gueritee.

Prin intermediul aceleiasi surse, am aflat ca la pauza dintre reprize, in vestiarul francez a avut loc o discutie condusa de antrenorul Phillippe Saint-Andre, la decibeli maximali. Tehnicianul i-a cravasat puternic pe elevii sai, acuzandu-i de inconstienta si avertizandu-i ca in acest ritm vor pierde meciul. ”Il les a secoues avec effet (i-a zguduit cu efect) a concluzionat unul dintre oamenii de presa francezi, dupa ce a vazut imaginile din vestiar, cu Saint-Andre in culmea nervozitatii”, a precizat Iulia Badea Gueritee.

In incheiere, jurnalista din Franta ne-a mai spus urmatoarele: ”Ma bucur ca aici s-a decis transmiterea meciului pe principalul canal, TF 1, deci liber pentru oricine. Jocul dintre Franta si Romania a fost precedat de un clip publicitar in care a aparut Wilkinson, care este foarte popular in Franta, dupa perioada petrecuta la Toulon. Nu stiu precis care a fost motivul pentru care Romania nu a mai putut tine ritmul, in repriza secunda, dar sunt convinsa ca rugbystii nostri vor face meciuri foarte bune cu Irlanda, Canada si Italia”.

Iulia Badea Gueritee lucreaza pentru Courrier International si se ocupa de versiunea romana a VoxEurop.eu. Ea este laureata a premiului Louise Weiss, in anul 2006.

1,890 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response