Stejarii vor intalni pentru a treia oara Irlanda la Cupa Mondiala

Stejarii vor intalni pentru a treia oara Irlanda la Cupa Mondiala.

Nationala de rugby a Romaniei intalneste in cel de-al doilea meci la Cupa Mondiala din Anglia, Irlanda, campioana en-titre a Emisferei de Nord in fata careia pana in prezent Stejarii nu au reusit sa obtina nicio victorie.

Palmaresul intalnirilor directe incepe in 1980, de atunci Romania si Irlanda s-au intalnit de noua ori, singura data cand am reusit sa iesim de pe teren neinvinsi fiind chiar la debut, atunci consemandu-se o remiza pe fondul prestatiei excelente a jucatorilor nostri.

Practic in acel an Romania a efectuat un turneu in Irlanda, inaintea partidei vedeta, avand loc dispute cu cele patru francize, Connacht, Leinster, Munster si Ulster dintre care trei s-au incheiat cu victorii ale Stejarilor, cea mai valoroasa reusita venind in fata armatei rosii care cu doi ani mai devreme invinsese pe All Blacks.

Lansdowne Road a fost gazda primei confruntari dintre Stejari si frunza de trifoi, in ciuda faptului ca irlandezii s-au intitulat Ireland XV, pe teren au fost prezente nume grele precum Fergus Slattery, Frank Quinn,Tony Ward, Phil Orr sau Ollie Campbell, echipa noastra revenind dupa ce a fost condusa cu 13-3, gratie unui eseu marcat de Paraschiv si a doua penalitati din piciorul lui Ion Constantin.

In 1998, tot la Dublin s-au disputat partidele contand pentru calificarea la Cupa Mondiala, atunci Georgia, Irlanda si Romania luptandu-se pentru cele doua locuri la turneul final. Irlanda si Romania au invins Georgia, partida directa avand doar miza stabilirii clasamnetului final.

Astfel a rezultat o partida spectaculoasa cu multe incercari, Stejarii tinand pasul pana in minutul 45 cand scorul a fost de 22-20 pentru ca la final irlandezii sa se impuna cu 53-35, intr-unul din cele mai appreciate evolutii ale echipei noastre din acea perioada.

Sortii au facut ca la turneul final al Cupei Mondiale din 1999, Romania si Irlanda sa se gaseasca in aceeasi grupa, iar inaintea partidei, ambele sa contabilizeze cate un succes in fata Statelor Unite, astfel ca practice confrunatrea directa a decis calificarea in sferturile de finala.

Irlanda s-a impus jucand dezinvolt pana in minutul 58, cand tabela de marcaj indica rezultatul de 39-9, in acea partida facandu-si debutul Gordon D’Arcy, in timp ce pe banca de rezerve s-au aflat doua nume de legenda Keith Wood si Brian O’Driscoll, ultimul aflat atunci la cea de-a sasea selectie, autor al unui dropgol.

Urmatoarele doua partide test au avut loc in 2001 si 2002, dupa care ne-am reintalnit cu verzii, avandu-i in componenta pe Wood, Stringer, O’Deriscoll, Dempsey si O’Gara la Cupa Mondiala disputata in Australia , in fata vicecampioanei din Five Nations, Stejarii avand o evolutie buna, in ciuda diferentei de scor.

Ultima confruntare a avut loc in 2005, din echipa de atunci astazi mai fiind prezenti in lotul echipei nationale, Csaba Gal, debutant pentru Stejari in acea partida, Catalin Fercu si OvidiuTonita in timp ce la irlandezi a mai ramas doar Tommy Bowe.

Templul fotbalului, Stadionul Wembley, va gazdui partida dintre Romania si Irlanda, care va fi cea de-a treia intre cele doua natiuni la Cupa Mondiala .

Palmaresul intalnirilor Romania-Irlanda:

1.18.101980, Partida test, Dublin: Irlanda XV-Romania 13-13

2.01.11.1986, Partida test, Dublin: Irlanda-Romania 60-0

3.13.11.1993, Partida test, Dublin: Irlanda-Romania 25-3

4.21.11.1998, Calificari Cupa Mondiala, Dublin: Irlanda-Romania 53-35

5.15.10.1999, Cupa Mondiala, Dublin: Irlanda-Romania 44-14

6.02.06.2001, Partida test, Bucuresti: Romania-Irlanda 3-37

7.07.09.2002, Partida test, Limerick: Irlanda-Romania 39-8

8.11.10.2003, Cupa Mondiala, Gosfrod: Irlanda-Romania 45-17

9.26.11.2005, Partida test, Dublin: Irlanda-Romania 43-12

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile