Sunday 24th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Craig Joubert va conduce partida Romania – Irlanda

27 septembrie 2015 First XV
Craig Joubert va conduce partida Romania - Irlanda.

In cea de-a doua partida la Cupa Mondiala din Anglia, Stejarii vor intalni Irlanda si de aceasta data brigada de arbitri va avea la centru un sud-african, in persoana lui Craig Joubert care va fi ajutat de francezul Romain Poite si galezul Leighton Hodges.

Craig Joubert s-a nascut pe 8 noiembrie 1977 in Durban si conduce partide test din 2005, debutul sau consemnandu-se la o intalnire dintre Statele Unite si Tara Galilor, dupa ce isi demonstrase calitatile in turneele Sevens, respectiv Super Rugby.

In 2010, sud-africanul s-a aflat la centru in finala Super Rugby dintre Bulls si Stormers, pentru ca in 2014 sa conduca de asemenea ultimul act al competitiei francizelor din Emisfera de Sud in care Waratahs a cucerit primul titlu din istorie in fata celei mai titrate echipe Crusaders.

Cele mai importante repere din cartea de vizita a lui Craig Joubert sunt insa semifinala si finala Cupei Mondiale din 2011. Atunci el a oficiat la centru in partidele Noua Zeelanda – Australia, respective Noua Zeelanda – Franta, ambele castigate de All Blacks.

La aceasta editie a Cupei Mondiale, Joubert a condus intalnirea Franta-Italia, din cadrul Grupei D, in care se afla si Stejarii, de asemenea a fost arbitru asistent la partida dintre Romania si Franta.

Unul dintre arbitrii asistenti va fi francezul RomainPoite, care as fost present si la CupaMondiala din 2011, unde a condus patru partide, pentru ca la editia in curs sa-si treca in palmares intalnirile Tara Galilor-Uruguay si Noua Zeelanda-Namibia.

Galezul, Leighton Hodges, celalalt arbitru asistent, ne este cunoscut, acesta avand treipartide ale Stejarilor conduse la centru, cu Ucraina in 2011 si Statele Unite in 2012, respectiv 2014. In 2013 a acordat sase cartonase galbene intr-o partida test intre Italia si Fiji, cinci sanctiuni fiind dictate impotriva jucatorilor din Insulele Pacificului.

Foto: blogs.independent.co.uk

1,777 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response