Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Irlanda mizeaza pe cei mai experimentati jucatori in disputa cu Italia

2 octombrie 2015 #RWC2015

Detronata de Franta la sefia Grupei D – are, insa, un meci mai putin disputat, echipa Irlandei isi propune, desigur, sa castige partida cu Italia, programata duminica, pe Stadionul Olimpic din Londra, pentru a redeveni lider. Din acest motiv, ”verzii” ii vor reactiva pe capitanul Paul O’Connell si pe mijlocasul la deschidere Jonathan Sexton, care isi vor face reaparitia intr-o echipa cu jucatori ce aduna, in total, 703 selectii. Ceea ce o face a fi cea mai experimentate din cate au jucat la aceasta editie a Rugby World Cup.

Pe langa experienta, actuala echipa a Irlandei este mai tanara decat acelea care au reprezentat-o la editiile din 2007 si 2011 ale Cupei Mondiale, avand o medie de varsta de 28 de ani si 277 de zile.

Comparativ cu meciul cu Romania, s-au operat 11 modificari in XV-le de start al campioanei Europei. Jamie Heaslip isi va pastra tricoul cu numarul 8, in timp ce Tommy Bowe, Keith Earls si Simon Zebo au fost pastrati in liniile de dinapoi – Earls a trecut de pe aripa pe centrul liniei de treisferturi.

Daca pentru Irlanda obiectivul principal il reprezinta victoria cu punct bonus ofensiv (pentru cel putin patru eseuri marcate), pentru unii dintre jucatorii sai meciul cu Italia are o insemnatate in plus. Repozitionat pe centru, Keith Earls isi doreste sa doboare recordul de incercari marcate de un jucator de rugby irlandez intr-un meci la Cupa Mondiala. El se afla acum la egalitate cu Brian O’Driscoll, fiecare avand sapte incercari reusite.

Si pentru Tommy Bowe partida cu Italia are o semnificatie aparte, urmand a juca al 70-lea sau meci international – a jucat de 64 de ori pentru Irlanda si de 5 ori pentru selectionata Leilor Britanici si Irlandezi. El se afla pe locul 2 in topul marcatorilor de eseuri pentru ”Trifoi”, avand insa 16 in minus fata de Brian O’Driscoll.

In sfarsit, Jonathan Sexton, care revine ca uvertura, ”alearga” si el sa doboare recordul de puncte marcate pentru Irlanda de David Humphreys – are cu 52 mai putin.

Iata grupul de 32 de jucatori irlandezi retinuti pentru disputa cu Italia:

XV-le de start: Simon Zebo – Tommy Bowe, Keith Earls, Robbie Henshaw, Dave Kearney – Jonathan Sexton, Conor Murray – Sean O’Brien, Jamie Heaslip, Peter O’Mahony – Paul O’Connell (cpt.), Iain Henderson – Mike Ross, Rory Best, Jack McGrath.

Rezerve: Sean Cronin, Cian Healy, Nathan White, Devin Toner, Chris Henry, Eoin Reddan, Ian Madigan, Luke Fitzgerald

2,125 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response