Tuesday 04th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Mihaita Lazar si Vali Poparlan ajung la 50 de selectii in prima reprezentativa, la meciul cu Canada

6 octombrie 2015 First XV
Mihaita Lazar ajunge la 50 de selectii pentru Romania.

Antrenorul galez al Stejarilor, Lynn Howells s-a decis in privinta celor 23 de nume care ne vor reprezenta in partida contra Canadei, prima in tentativa atingerii obiectivului propus la aceasta CupaMondiala, doua victorii care sa ne asigure calificarea pentru Japonia 2019.

Astfel, primul XV la Stejarilor va fi in mare parte asemanator celui din partida cu Franta, singurele diferente fiind prezenta lui Michael Wiringi pe postul de uvertura, neozeelandezul aflat la cea de-a treia selectie, respectiv Ionut Botezatu in locul lui Adrian Apostol.

Pentru aripa zimbrilor baimareni, Ionut Botezatu, aceasta va fi prezenta cu numarul 30 intr-o partida test, acesta figurand in echipa de start a Stejarilor si la ultima intalnire contra Canadei care a avut loc in toamna anului trecut cand ne-am impus cu rezultatul de 18-9.

Unul dintre jucatorii exponentiali ai inaintarii, Mihaita Lazar va bifa selectia cu numarul 50, la fel ca siValentinPoparlan, ambii contribuind si ei la succesul din ultima confruntare cu frunza de artar, in fata careia Stejarii au o serie de trei victorii consecutive.

Pentru ca am amintit de acea partida test disputata in 2014 la Bucuresti, intre Romania si Canada, pe teren, inca din primul minut, vor fi prezenti opt artizani ai victoriei de atunci, printre acestia regasindu-se si Florin Vlaicu, care cu sase lovituri de pedeapsa, ne-a asigurat victoria.

Cele mai multe partide jucate impotriva Canadei le are CatalinFercu, care a debutat cu eseu in echipa nationala in 2005, chiar intr-o parida cu nord-americanii. De atunci, acesta a luat parte si la celelalte doua victorii din 2013 si 2014. Catalin Fercu are in momentul de fata 28 de eseuri marcate pentru Stejari, la egalitate cu Gabriel Brezoianu si Petre Motrescu.

Echipa Romaniei pentru partida cu echipa Canadei arata astfel: 1.Mihaita Lazar (Castres),2.Otar Turashvili (Colomiers), 3.Paulica Ion(Perpignan), 4.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 5.Johannes Van Heerden(Stiinta Baia Mare), 6.Valentin Ursache (Oyonnax),7.Viorel Lucaci (Steaua Bucuresti), 8.Mihai Macovei(Colomiers), 9.Florin Surugiu(CSM Olimpia Bucuresti), 10.Michael Wiringi(Stiinta Baia Mare), 11.Ionut Botezatu(Stiinta Baia Mare), 12.Florin Vlaicu(CSM Olimpia Bucuresti), 13.Paula Kinikinilau(Timisoara Saracens), 14.Madalin Lemnaru(Timisoara Saracens), 15.Catalin Fercu(Saracens). Rezerve:16.Andrei Radoi(Timisoara Saracens), 17.Andrei Ursache(Carcassonne), 18.Alexandru Tarus(Timisoara Saracens), 19.Daniel Carpo(CSM OlimpiaBucuresti), 20.Stelian Burcea(Timisoara Saracens), 21.Valentin Calafeteanu(Timisoara Saracens), 22.Adrian Apostol(StiintaBaia Mare), 23.Csaba Gal(UniversitateaCluj).

2,027 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response