Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Georgia a castigat meciul cu Namibia si are sanse mari sa termine grupa pe locul 3

8 octombrie 2015 #RWC2015

Principala rivala a Romaniei, in ultimii 15 ani, echipa Georgiei a castigat (17-16), in aceasta seara, meciul cu Namibia, ocupand acum locul 3 in Grupa C, dupa Noua Zeelanda si Argentina. ”Lelos” se afla in fata unei premiere, o victorie a selectionatei All Blacks in fata Tonga, maine seara, asigurandu-le calificarea directa la editia 2019 a Cupei Mondiale. In aceeasi postura ar ajunge si Romania in cazul unei victorii in fata Italiei, duminica, 11 octombrie, la Exeter.

Remarcati pentru replica foarte curajoasa pe care au dat-o Noii Zeelande, in precedentul meci, georgienii au revenit la jocul lor fizic, bazat pe inaintare. Ceea ce nu-i de mirare, ei urmarind sa se impuna in fata Namibiei si a inregistra pentru prima oara doua victorii la aceeasi editie a Rugby World Cup. Ceea ce nu s-a intamplat deloc simplu, africanii rezistand eroic in aparare si conducand chiar timp de 50 de minute gratie a doua penalitati concretizate (min. 2 si 18).

Abia dupa pauza, in superioritate numerica – Larson (min. 40), Coetze (min. 40+1) si Botha (min. 50) au vazut cartonase galbene, fiind eliminati temporar -, s-a produs desprinderea Georgiei, Gorgadze (min. 50) si Malaguradze (min. 55) marcand eseuri trasformate de Kvirikasvili, care a mai reusit si o penalitate (min. 68).

Namibia a revenit pe final de meci, iar Kotze a marcat o incercare pe care a si transformat-o (min. 75) – tot el a mai fructificat si o lovitura de pedeapsa (min. 71). N-a fost insa suficient pentru a intoarce rezultatul, ci doar pentru a obtine punctul bonus defensiv, primul din istoria participarii Namibiei la Cupa Mondiala.

2,521 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response