Monday 16th September 2019,
Federatia Romana de Rugby

Ucraina – Belgia, 17-16, in Campionatul European

14 octombrie 2015 INTERNATIONAL
Ucraina - Belgia 17-16 in Campionatul European.

Recent, la Odessa, in Ucraina, s-a desfasurat un meci foarte important in economia Campionatului European de rugby, grupa valorica IB. Ucraina s-a impus in extremis in fata liderului Belgia, cu scorul de 17-16. Gazdele au condus cu 10-3 la pauza, dar apoi belgienii au avut un forcing extraordinar, fructificat intr-un partial de 13-0.

Abia la ultima faza, insistentele ucrainiene s-au materializat cu un eseu al centrului Garkavni, care a fost transformat de aripa Kosartev. Gratie celor 7 puncte, Ucraina a realizat un succes istoric, cu scorul de 17-16. In returul acestei competitii, Belgia invinsese anterior, cu bonus ofensiv, Suedia in deplasare, cu 48-20. Vikingii, lanterna rosie a clasamentului, au pierdut pe teren propriu si contra Poloniei, cu 29-11.

Belgia este prima clasata, cu 28 de puncte, in timp ce Moldova are 16 puncte, dar doua jocuri mai putin. Jocul care poate decide promovarea in esalonul superior, intre Moldova si Belgia, va avea loc la Chisinau, in primavara lui 2016. Victoria ucrainienilor este o mana de ajutor data Moldovei, cele doua tari avand, din acest sezon, campionat comun. Moldova va debuta in returul Campionatului European, grupa valorica IB, in deplasare, pe 7 noiembrie, cu Suedia. O saptamana mai tarziu, moldovenii se vor deplasa in Polonia.

Partida Ucraina – Belgia a fost arbitrata de un trio romanesc, compus din Radu Petrescu la centru, Ionut Bodea si Cristian Serban asistenti.

1,384 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response