Van Heerden, apreciat in lumea rugbyului pentru gestul de a-si cere scuze arbitrului care l-a eliminat in meciul cu Italia

Van Heerden, apreciat in lumea rugbyului pentru gestul de a-si cere scuze arbitrului care l-a eliminat in meciul cu Italia.

Nationala de rugby a Romaniei si-a incheiat evolutia la Cupa Mondiala din Anglia, insa prezenta Stejarilor nu a trecut neobservata. Dincolo de revenirea istorica din meciul cu Canada, rugbyul romanesc a ajuns sa fie apreciat si pentru fair-play. In atentia tuturor se afla sud-africanul Romaniei, Johannes Van Heerden (28 ani), care a oferit unul dintre cele mai impresionante momente ale meciurilor din grupe.

Eliminat in minutul 16 al meciului Romania – Italia, de catre arbitrul Romain Poite, la reintoarcerea pe teren, Van Heerden s-a dus sa dea mana cu acesta si sa isi ceara scuze. “A fost un gest normal acela de a-mi cere scuze, pentru ca asta tine de cultura noastra, in cultura rugbyului sud-african suntem crescuti pentru a respecta deciziile arbitrului. A fost felul in care am tinut sa ii arat ca imi pare rau ca l-am obligat sa imi dea cartonas galben din cauza unei greseli pe care am facut-o. Rugbyul inseamna fair-play si respectarea nu doar a adversarului, ci si a arbitrului”, a explicat jucatorul nascut la Pretoria.

Posesorul unui fizic impresionant (196 cm si 118 kg), jucatorul de linia a doua a debutat la nationala Romaniei in meciul test cu Tonga, disputat chiar inaintea plecarii la Cupa Mondiala. La competitia din Anglia, Van Heerden a jucat in toate cele patru meciuri disputate, in trei dintre acestea, cu Franta, Canada si Italia, incepand in primul XV. “Pentru mine a fost o experienta incredibila sa joc la Cupa Mondiala, sa traiesc acea atmosfera extraordinara si vreau sa multumesc Romaniei ca mi-a oferit aceasta sansa. Tot ce a fost acolo a fost frumos, dar daca ar fi sa aleg momentul pe care mi-l voi aminti tot timpul este victoria in fata Canadei, cu acea revenire speciala. Ma bucur ca am facut parte din aceasta echipa frumoasa si sper sa ajut cat mai mult rugbyul romanesc”, a spus el.

Van Heerden evolueaza in Romania, la campioana Stiinta Baia Mare. In vara anului 2012 a venit din Africa de Sud pentru a intari echipa zimbrilor, inca de la primele partide castigandu-si locul in linia a doua. In Africa de Sud a evoluat pentru Steval Pumas si Griffons in competitii precum Currie Cup sau Vodacom Cup. In cele trei sezoane petrecute la Baia Mare a castigat un titlu de campion si o Cupa a

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile