Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

S-a reluat Pro D2. Andrei Ursache a fost titular pentru Carcasssonne

19 octombrie 2015 PRO D2
S-a reluat Pro D2.

Al doilea esalon valoric al rugby-ului francez, Pro D2, s-a reluat in acest week-end, cu cativa jucatori romani prezenti in formatiile la care sunt legitimati. Lyon, liderul la zi, s-a impus greu in fata lanternei rosii, Biarritz, cu 19-16.

Bascii au condus, dar fundasul Porical a fructificat doua lovituri de pedeapsa consecutive, spre final, prin cele sase puncte asigurând victoria echipei sale.

Perpignan a castigat si ea greu in deplasarea de pe terenul altei codase, Bourgoin, cu scorul de 20-16. Catalanii nu l-au folosit pe Paulica Ion, abia intors de la Cupa Mondiala, in timp ce la gazde, Bogdan Leonte, flanker de oirigine romana, a fost titular.

Carcassonne a pierdut acasa cu Bayonne, scorul final fiind 32-22. Bustos Moyano a fost decisiv, marcand toate punctele oaspetilor, cu exceptia unui eseu de penalizare. La formatia locala, Andrei Ursache a fost titular pe postul de pilier stanga, el primind si un cartonas galben. Rezerva utilizata, tot pentru pilier, a fost un alt roman, Ionel Badiu. Alin Coste nu a intrat in calculele celor de la Carcassonne, care au jucat in inferioritate numerica, dupa un cartonas rosu primit de un jucator de linia a doua, Tisseau.

Tarbes a invins acasa pe Beziers cu 19-10. Marius Antonescu nu a fost folosit, in schimb, in echipa gazda a jucat in ultimele cinci minute, pilierul de origine romana Tudor Stroe. Acesta este consemnat, de unele surse jurnalistice consacrate, ca fiind marcatorul celui de-al doilea eseu al rugbystilor din Pirinei. Dupa consultarea site-ului oficial al formatiei din Tarbes, unde este fisa meciului, ne-am dat seama ca nu Stroe a marcat eseul respectiv, el nefiind in teren in prima repriza.

Marcatorul incercarii cu pricina este fundasul Smit. Colomiers a invins cu 26-16 pe Albi, cei doi internationali romani de la invingatori, Macovei si Turashvili, neprimind inca debutul in noua lor echipa. Ei au fost lasati sa se odihneasca si sa se integreze in grup, dupa o Cupa Mondiala epuizanta.

Alte rezultate din etapa de Pro D2:
Narbonne – Aurillac 32-30
Dax – Aix en Provence 26-19
Montauban – Mont de Marsan 16-14

In aceasta runda s-au acordat patru bonusuri defensive (Biarritz, Bourgoin, Aurillac si Mont de Marsan).

Clasament:
1.Lyon 21 de puncte
2. Aurillac 20
3. Bayonne 18
4. Perpignan 17
5. Colomiers 13
6.Tarbes 13
7. Beziers 13
8. Narbonne 13
9. Albi 13
10. Dax 9
11. Montauban 9
12.Carcassonne 8
13. Mont de Marsan 7
14. Aix en Provence 4
15. Bourgoin 3
16. Biarritz 2

FOTO: sudouest.fr

1,999 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response