Sunday 20th October 2019,
Federatia Romana de Rugby

FR de Rugby saluta lansarea Olimpiadei Gimnaziilor de catre COSR

21 octombrie 2015 Stiri
XV concluzii dupa participarea Stejarilor la RWC 2015: Putem inscrie si chiar castiga jucand bine pe final de meci (V).

Prezent la lansarea Olimpiadei Gimnaziilor, programul prin care Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) sprijina dezvoltarea sportului in mediul scolar, implicit selectia tinerilor talentati, Haralambie Dumitras, presedintele FRR, a declarat ca este mandru ca rugby-ul se numara printre cele zece discipline alese, alaturi de atletism, badminton, baschet, handbal, fotbal, tenis de masa, oina, volei si sah.

Presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Alin Petrache a nuantat scopul acestui program: „Dorim sa descoperim viitorii campioni. Scopul nostru este sa facem din aceasta Olimpiada a Gimnaziilor o competitie cum era pe vremuri Daciada. Cred ca este cea mai mare competitie multisport de dupa Revolutie, una in care vom angrena peste 6.000 de scoli din Romania la cela zece sporturi. Va fi o competitie extraordinara, in care fiecare copil va putea sa se dezvolte si sa isi descopere toate aptitudinile sportive. Sper sa existe un impact major. Pot sa va spun ca au inceput inscrierile pe discipline sportive. Peste o luna vor debuta intrecerile, iar competitia se va termina anul viitor, inainte de finalul anului scolar”.

Presedinte al Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitrasa declarat: „Ne bucuram sa fim parte la acest proiect destinat copiilor. Cu acest prilej, vor fi promovate valori precum respectul, integritatea, fair-play-ul. Federatia noastra se mandreste cu faptul ca suntem implicati in acest proiect”.

Odata cu lansarea programului, tot astazi, la Casa Olimpica din Bucuresti a fost semnat un parteneriat intre COSR si Dedeman, unul cu o durata de cinci ani. Legat de aceasta colaborare, Alin Petrache a mentionat: „Parteneriatul cu Dedeman se desfasoara pe un termen lung, pana la la Jocurile Olimpice din Japonia, programate in 2020. Este cel mai mare parteneriat semnat de COSR in ultimul deceniu”. Seful miscarii olimpice din tara noastra a fost completat de Dragos Paval, presedintele Dedeman: „Sunt onorat ca am semnat acest parteneriat. Dedeman a dovedit ca se dedica planurilor romanilor pentru a avea un confort mai bun. Noi sustinem sportul de performanta, precum si sportul de masa. Avem parteneriate cu Simona Halep, cu echipele de handbal, volei, fotbal, cu sportivi din atletism”.

La evenimentul de la Casa Olimpica au participat conducatori ai federatiilor de atletism (Ion Buliga), badminton (Animona Hutu), baschet (Dan Berceanu), handbal (Narcisa Lecusanu), fotbal, tenis de masa (Cristinel Romanescu), oina (Nicolae Dobre), volei (Gheorghe Visan), rugby (Haralambie Dumitras, Florin Matei, Daniel Mitrea, Cornel Suciu) si sah (Sorin Iacoban), fosti campioni olimpici (Elisabeta Lipa, Georgeta Andrunache, Laura Badea, Mihai Covaliu) si conducatori ai unor cluburi sportive (George Boroi).

2,148 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response