Tuesday 24th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Emisfera de Sud intra in lupta pentru finala Cupei Mondiale

23 octombrie 2015 #RWC2015
Emisfera de Sud intra in lupta pentru Cupa Mondiala.

Cupa Mondiala a ajuns in faza semifinalelor si pentru prima data in istoria competitiei lupta se va da in exclusivitate intre reprezentantele Emisferei de Sud, Africa de Sud-Noua Zeelanda si Argentina – Australia fiind confruntarile care vor decide numele finalistelor.

Stadionul Twickenham, va gazdui ambele semifinale, prima fiind cea dintre Noua Zeelanda si Africa de Sud, o confrunatre care a inceput intre cele doua natiuni din 1921 si pana in prezent din 90 de intalniri directe, All Blacks s-au impus de 52 de ori, sapte succese inreginstrandu-se in ultimele opt partide test.

In cadrul Cupei Mondiale , Springboks si All Blacks nu s-au mai aflat fata in fata din 2003, cand neozeelandezii au castigat partida contand pentru sferturile de finala, cu o garnitura din care astazi mai fac parte Kevin Mealamu, Richie McCaw si Daniel Carter, iar la sud-africani Victor Matfield si Schalk Burger.

Aceea a fost singura victorie pentruNoua Zeelanda, celelalte doua intalniri revenind sud-africanilor, in 1995, finala decisa de dropgolul lui Stransky din prelungiri, respectiv partida medaliilor de bronz ale editiei 1999, cand Jonah Lomu nu a marcat oprindu-se la borna opt in ceea ce priveste numarul eseurilor marcate.

Chiar si asa Jonah Lomu a stabilit atunci un record, in ceea ce priveste numarul eseurilor marcate intr-o singura editie, pe care Bryan Habana l-a egalat in 2007, iar in editia de fata Julian Savea.

De altfel, semifinala dintre neozeelandezi si sud-africani va fi si un duel intre Bryan Habana si Julian Savea. Habana tinteste sa depaseasca cele 15 eseuri marcate de Lomu la CupaMondiala, in timp ce Saveasa-i depasesca pe cei doi in privinta celui mai eficient marcator al unei singure editii.

Australia – Argentina, o semifinala in care “cangurii” pornesc favoriti
In cealalta semifinala, desi Australia porneste ca favorita, cu siguranta s-a pus in garda dupa jocul facut de Argentina in sfertuile de finala cand sud-americanii au castigat de o maniera categorica in fata campioanei Emisferei de Nord, Irlanda.

Mai mult, Wallabies cu siguranta nu au uitat ca in 2012, pe propriul teren au fost aproape de infrangere, cu pumele in avantaj de 19-6 dupa 56 de minute si ca anul trecut au pierdut la Mendoza, iar pe marcatorii de atunci, Senatore, Imhoff si Sanchez ii vor avea din nou in fata.

Se anunta un joc de zile mari, cu Australia care a invins Anglia si Tara Galilor, iar apoi a avut puterea morala sa intoarca in ultimul minut soarta sfertului de finala impotriva Scotiei, respectiv Argentina care a pus probleme Noii Zeelande si a marcat irlandezilor eseuri cat sa-i ajunga pentru un bonus ofensiv.

Niciuna din cele patru echipe nu se afla la prima prezenta in semifinale, iar in momentul de fata conduc in clasamentul World Rugby, ordinea fiind :Noua Zeelanda, Australia,Africa de Sud si Argentina. Primele trei au in palmares cate doua titluri mondiale, astfel actuala editie a Cupei Mondiale poate face ca una sa detina recordul absolut.

Semifinalele Cupei Mondiale:
-24 octombrie, Twickenham, Londra: Noua Zeelanda-Africa de Sud

Intalniri in cadrul Cupei Mondiale:1995-Africa de Sud-Noua Zeelanda 15-12(finala),1999-Africa de Sud-Noua Zeelanda 22-18(finala mica),2003-Noua Zeelanda-Africa de Sud 29-9(sferturi de finala)

Noua Zeelanda:1 Joe Moody, 2 Dane Coles, 3 Owen Franks, 4 Brodie Retallick, 5 Sam Whitelock, 6 Jerome Kaino, 7 Richie McCaw, 8Kieran Read, 9Aaron Smith,10Dan Carter, 11 Julian Savea,12 Ma’a Nonu, 13 Conrad Smith,14 Nehe Milner-Skudder, 15Ben Smith. Rezerve:16 Keven Mealamu, 17 Ben Franks, 18 Charlie Faumuina, 19 Victor Vito, 20 Sam Cane, 21Tawera Kerr-Barlow, 22 Beauden Barrett, 23 Sonny Bill Williams.

 Africa de Sud:1  Tendai Mtawarira, 2 Bismarck du Plessis, 3 Frans Malherbe, 4 Eben Etzebeth, 5Lood de Jager,6 Francois Louw, 7 Schalk Burger, 8Duane Vermeulen, 9 Fourie du Preez,10 Handre Pollard,11 Bryan Habana,12 Damian de Allende,13 Jesse Kriel,14 JP Pietersen,15 Willie le Roux. Rezerve:16 Adriaan Strauss,17 Trevor Nyakane,18 Jannie du Plessis,19 Victor Matfield, 20 Willem Alberts, 21 Ruan Pienaar, 22 Patrick Lambie, 23 Jan Serfontein.

-25 octombrie, Twickenham, Londra: Argentina-Australia
Intalniri in cadrul Cupei Mondiale:1991-Australia-Argentina 32-19(faza grupelor),2003-Australia-Argentina 24-8(faza grupelor)

Echipele urmeaza sa fie anuntate.

FOTO: bleacherreport.net

2,416 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response