Sunday 29th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Tudor Stroe, jucator la Tarbes, e pregatit sa raspunda convocarii la echipa nationala a Romaniei

23 octombrie 2015 PRO D2
Tudor Stroe, jucator la Tarbes, e pregatit sa raspunda convocarii la echipa Romaniei.

Un tanar jucator care in viitor se poate alatura echipei nationale a Romaniei este Tudor Stroe, pilier stanga in varsta de 21 de ani, care actualmente evolueaza pentru formatia franceza de Pro D2, Tarbes. Tudor Stroe are o poveste foarte interesanta, el fiind fiul unui fost rugbyst roman. Tatal sau, Ion, a jucat pe post de linia a doua la Metrorex, de unde a fost recrutat de catre francezii de la Nogaro. Asa a ajuns familia Stroe in Franta, in anul 1991.

Tudor Stroe s-a nascut in Hexagon, dar are cetatenie romana si, gratie mediului familial, a invatat si vorbeste limba romana. El a fost remarcat inca din timpul junioratului, intrand in vizorul unor cluburi mari din Top 14, cum ar fi Grenoble sau Toulon. Antrenorii i-au recomandat sa evolueze in esalonul second, pentru a capata experienta necesara unui post atat de important, cum este cel pe care joaca, in linia intai. Asa a ajuns sa semneze cu Tarbes, o intelegere valabila pe doi ani, cu drept de prelungire pentru inca un sezon.”Unul din cele mai frumoase momente ale carierei mele rugbystice a fost meciul de debut in Pro D2. Jucam anul trecut cu Bourgoin, iar pentru mine, faptul ca ajunsesem la nivelul seniorilor, a insemnat mult~, spune Tudor Stroe pentru www.frr.ro, intervievat de Cristi Frisk.

O alta decizie care l-a facut sa semneze pentru echipa bigurdiana a fost ca a putut ramane aproape de mama sa, care locuieste la Pau. La Tarbes l-a gasit pe internationalul roman Marius Antonescu, cu care s-a imprietenit imediat, bucuros ca are cu cine sa converseze in romaneste, in vestiarul echipei sale.

Tudor Stroe ne-a spus ca ar fi putut ajunge in primavera in Romania, pentru un meci alaturi de cei de la Metrorex: „Am primit invitatia de a juca intr-un meci la echipa al carei tricou l-a imbracat tatal meu. Din pacate, inainte de incheierea sezonului, suferisem doua comotii cerebrale, iar medicul nostru mi-a recomandat repaos, pentru a-mi recapata fortele. Dar sunt convins ca vor mai fi si alte ocazii de a ajunge in Romania”, a precizat Tudor Stroe.

El nu a fost convocat la nicio echipa nationala a Frantei, pana acum, iar idea unei selectionari in echipa Romaniei ii surade: “Sigur ca vreau sa joc pentru Romania. Sunt roman, chiar daca m-am nascut in Franta, iar parintii mei ar fi mandri sa ma vada cantand Desteapta-te romane. In plus, am ascultat cu interes si satisfactie cum povestea Marius Antonescu despre Cupa Mondiala, iar acest lucru ma ambitioneaza si mai tare”, subliniaza Tudor Stroe.

Pilierul stanga de la Tarbes are deja un fizic impresionant, el masurand 1.85 metri si cantarind 113 kilograme. Dincolo de terenul de rugby, el a studiat si a obtinut brevetul professional in electricitate. Planurile sale de viitor includ bancile scolii, deoarece doreste sa invete si sa absolve cursurile pentru brevetul federal, care i-ar da dreptul sa antreneze echipe de copii. „La momentul actual, principala prioritate o reprezinta echipa de club. Doresc sa joc cat mai mult si cat mai bine la Tarbes, sa prind grupul de baza si sa fiu convocat la echipa nationala a Romaniei”, a mai spus Tudor Stroe.

FOTO: Facebook

2,969 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response