Friday 14th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Canterbury este campioana din ITM Cup

26 octombrie 2015 ITM CUP
Canterbury este campioana din ITM Cup.

Pentru a saptea oara in ultimii opt ani, Canterbury s-a incoronat campioana a Noii Zeelande dupa ce s-a impus in finala competitiei interne, ITM Cup, in fata marii rivale, Auckland cu rezultatul de 25-23, partida decisa in favoarea ros- negrilor de eseurile marcate in prima repriza.

Editia din acest an a ITM Cup a fost una redusa in ceea ce priveste formatul de disputare, motivul fiind desfasurarea in acelasi timp a Cupei Mondiale, dupa noua etape din sezonul regulat Canterbury, Auckland, Taranaki si Tasman calificandu-se in semifinale.

Canterbury au eliminat in penultimul act al competitiei pe Taranaki, campionii en-titre, fara mari emotii (rezultat 46-20) in timp ce Auckland a trecut de Tasman, revelatia editiei trecute cand din ipostaza de nou-promovata a incheiat sezonul regulat pe pozitia secunda, (rezultat 44-24).

Finala, gazduita de AMI Stadium din Christchurch, s-a jucat practic in primele 20 de minute cand Canterbury au marcat trei eseuri, avandu-i ca autori pe Osborne, Bird si Crotty, replica lui Auckland venind prin Pleasants-Tate care a finalizat in terenul de tinta advers.

In repriza secunda, desi Auckland au mai inscris un eseu , la finalizare aflandu-se Karpik, nu s-au putut apropia de ros-negrii, Taylor mentinand avantajul acestora gratie a doua lovituri de pedeapsa concretizate.

Din primul esalon valoric al ITM Cup a retrogradat Manawatu, care a rezistat doar un sezon, locul celor supranumiti Turbos urmand a fi luat anul viitor de Hawke’s Bay victoriosi in finala Championship disputata cu Wellington, rezultat 26-25.

Daca la inceputul sezonului, un alt trofeu pus in joc, Ranfurly Shield, a apartinut proaspetei promovate, Hawke’s Bay, pana anul viitor va fi in posesia celor de la Waikato. Acestia au castigat pe terenul din Napier, in ultima etapa a sezonului regulat(36-30) si isi vor apara trofeul la prima partida disputata pe propriul teren in 2016.

FOTO: odt.co.nz

2,463 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response