Friday 25th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cu tripla lui Ashley-Cooper, Australia s-a calificat in finala Cupei Mondiale

26 octombrie 2015 #RWC2015
Cu tripla lui Ashley-Cooper, Australia s-a calificat in finala Cupei Mondiale.

Cea de-a doua semifinala din cadrul Cupei Mondiale a revenit Australiei, care a trecut de Argentina cu rezultatul de 29-15, insa sud-americanii au “murit” frumos, diferenta de scor fiind prea severa fata de cele petrecute pe teren.

Partida a inceput fulminant, cu un joc pe contre, iar Simmons a interceptat o pasa gresita a lui Sanchez si a marcat prima incercare. Foley a transformat din pozitie usoara si Australia se afla in avantaj (7-0) dupa numai trei minute de la primul fluier al arbitrului.

Argentina nu a dezarmat si sub presiunea inaintarii a obtinut o lovitura de pedeapsa prin care Sanchez a redus diferenta de scor. Replica cangurilor nu a intarziat si dupa o faza jucata la mana, balonul a ajuns la Ashley-Cooper care a finalizat in terenul de tinta, eseu transformat de Foley(14-3).

Ca si in urma primului eseu primit, pumele au continuat sa creada in sansa lor si Sanchez a marcat din lovitura de pedeapsa, insa intr-un interval cinci minute misiunea sud-americanilor a devenit extrem de dificila. Lavanini a fost trimis pe banca pedepselor dupa un cartonas galben, iar capitanul Creevy a trebuit sa paraseasca terenul in urma unei accidentari.

In aceste conditii al treilea eseu in contul Wallabies a venit firesc, cu acelasi Ashley-Cooper la finalizare. Chiar daca Floey, din unghi inchis, a ratat transformarea, Australia s-a desprins la 19-6, in minutul 34.

Pe finalul primei reprize Argentina a reusit cea mai periculoasa actiune cand Cordero a slalomat prin apararea cangurilor apoi i-a pasat lui Hernandez care a fost placat, astfel ca elevii lui Daniel Hourcade au trebuit sa se multumeasca cu cele trei puncte venite din piciorul lui Sanchez.

Repriza secunda a inceput cu o ratare a lui Foley, urmata de un asediu al argentinienilor, care au reusit 14 momente de fixare, respectiv o incursiune a lui Tuculet care a dus la o lovitura de pedeapsa din care Sanchez a modificat tabela de marcaj( 22-15).

Se parea ca pumele vor reveni in joc dominand cu inaintarea si dupa o tentativa de dropgol nereusita a lui Foley, de la aproximativ 40 de metri, o noua actiune cu 11 momente de fixare a ramas fara rezultat in fata apararii care si de aceasta data a fost punctul forte al cangurilor.

Lovitura de gratie a venit in minutul 72, cand Mitchell a castigat 50 de metri cu o cursa de-a latul terenului in care a evitat patru placaje pentru a-l gasi apoi in support pe Ashley-Cooper aflat la a treia reusita personala. Eseul a fost transformat de Foley care a stabilit rezultatul final, 29-15 in favoarea Australiei.

Ca si NouaZeelanda, Australia se va afla pentru a patra oara intr-o finala a Cupei Mondiale, anterioarele trei inregistrandu-se in 1991,1999 si 2003.

Twickenham, Londra: Australia-Argentina 29-15 (19-9)
Au marcat:Ashley-Cooper-3e, Simmons-e, Foley-3tr,lp respectiv Sanchez-5lp
Cartonas galben:Lavanini

Australia: 15 Israel Folau, 14 Adam Ashley-Cooper, 13 Tevita Kuridrani, 12 Matt Giteau, 11 Drew Mitchell, 10 Bernard Foley, 9 Will Genia, 8 David Pocock, 7 Michael Hooper, 6 Scott Fardy, 5 Rob Simmons, 4 Kane Douglas, 3 Sekope Kepu, 2 Stephen Moore (c), 1 James Slipper. Rezerve: 16 Tatafu Polota-Nau, 17 Toby Smith, 18 Greg Holmes, 19 Dean Mumm, 20 Sean McMahon, 21 Nick Phipps, 22 Matt Toomua, 23 Kurtley Beale.

Argentina: 15 Joaquin Tuculet, 14 Santiago Cordero, 13 Marcelo Bosch, 12 Juan Martin Hernandez, 11 Juan Imhoff, 10 Nicolas Sanchez, 9 Martin Landajo, 8 Leonardo Senatore, 7 Juan Martin Fernandez Lobbe, 6 Pablo Matera, 5 Tomas Lavanini, 4 Guido Petti, 3 Ramiro Herrera, 2 Agustin Creevy (c), 1 Marcos Ayerza. Rezerve: 16 Julian Montoya, 17 Lucas Noguera Paz, 18 Juan Figallo, 19 Matias Alemanno, 20 Facundo Isa, 21 Tomas Cubelli, 22 Jeronimo de la Fuente, 23 Lucas Gonzalez Amorosino.

1,727 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response