Wednesday 26th September 2018,
Federatia Romana de Rugby

Cu tripla lui Ashley-Cooper, Australia s-a calificat in finala Cupei Mondiale

26 octombrie 2015 #RWC2015
Cu tripla lui Ashley-Cooper, Australia s-a calificat in finala Cupei Mondiale.

Cea de-a doua semifinala din cadrul Cupei Mondiale a revenit Australiei, care a trecut de Argentina cu rezultatul de 29-15, insa sud-americanii au “murit” frumos, diferenta de scor fiind prea severa fata de cele petrecute pe teren.

Partida a inceput fulminant, cu un joc pe contre, iar Simmons a interceptat o pasa gresita a lui Sanchez si a marcat prima incercare. Foley a transformat din pozitie usoara si Australia se afla in avantaj (7-0) dupa numai trei minute de la primul fluier al arbitrului.

Argentina nu a dezarmat si sub presiunea inaintarii a obtinut o lovitura de pedeapsa prin care Sanchez a redus diferenta de scor. Replica cangurilor nu a intarziat si dupa o faza jucata la mana, balonul a ajuns la Ashley-Cooper care a finalizat in terenul de tinta, eseu transformat de Foley(14-3).

Ca si in urma primului eseu primit, pumele au continuat sa creada in sansa lor si Sanchez a marcat din lovitura de pedeapsa, insa intr-un interval cinci minute misiunea sud-americanilor a devenit extrem de dificila. Lavanini a fost trimis pe banca pedepselor dupa un cartonas galben, iar capitanul Creevy a trebuit sa paraseasca terenul in urma unei accidentari.

In aceste conditii al treilea eseu in contul Wallabies a venit firesc, cu acelasi Ashley-Cooper la finalizare. Chiar daca Floey, din unghi inchis, a ratat transformarea, Australia s-a desprins la 19-6, in minutul 34.

Pe finalul primei reprize Argentina a reusit cea mai periculoasa actiune cand Cordero a slalomat prin apararea cangurilor apoi i-a pasat lui Hernandez care a fost placat, astfel ca elevii lui Daniel Hourcade au trebuit sa se multumeasca cu cele trei puncte venite din piciorul lui Sanchez.

Repriza secunda a inceput cu o ratare a lui Foley, urmata de un asediu al argentinienilor, care au reusit 14 momente de fixare, respectiv o incursiune a lui Tuculet care a dus la o lovitura de pedeapsa din care Sanchez a modificat tabela de marcaj( 22-15).

Se parea ca pumele vor reveni in joc dominand cu inaintarea si dupa o tentativa de dropgol nereusita a lui Foley, de la aproximativ 40 de metri, o noua actiune cu 11 momente de fixare a ramas fara rezultat in fata apararii care si de aceasta data a fost punctul forte al cangurilor.

Lovitura de gratie a venit in minutul 72, cand Mitchell a castigat 50 de metri cu o cursa de-a latul terenului in care a evitat patru placaje pentru a-l gasi apoi in support pe Ashley-Cooper aflat la a treia reusita personala. Eseul a fost transformat de Foley care a stabilit rezultatul final, 29-15 in favoarea Australiei.

Ca si NouaZeelanda, Australia se va afla pentru a patra oara intr-o finala a Cupei Mondiale, anterioarele trei inregistrandu-se in 1991,1999 si 2003.

Twickenham, Londra: Australia-Argentina 29-15 (19-9)
Au marcat:Ashley-Cooper-3e, Simmons-e, Foley-3tr,lp respectiv Sanchez-5lp
Cartonas galben:Lavanini

Australia: 15 Israel Folau, 14 Adam Ashley-Cooper, 13 Tevita Kuridrani, 12 Matt Giteau, 11 Drew Mitchell, 10 Bernard Foley, 9 Will Genia, 8 David Pocock, 7 Michael Hooper, 6 Scott Fardy, 5 Rob Simmons, 4 Kane Douglas, 3 Sekope Kepu, 2 Stephen Moore (c), 1 James Slipper. Rezerve: 16 Tatafu Polota-Nau, 17 Toby Smith, 18 Greg Holmes, 19 Dean Mumm, 20 Sean McMahon, 21 Nick Phipps, 22 Matt Toomua, 23 Kurtley Beale.

Argentina: 15 Joaquin Tuculet, 14 Santiago Cordero, 13 Marcelo Bosch, 12 Juan Martin Hernandez, 11 Juan Imhoff, 10 Nicolas Sanchez, 9 Martin Landajo, 8 Leonardo Senatore, 7 Juan Martin Fernandez Lobbe, 6 Pablo Matera, 5 Tomas Lavanini, 4 Guido Petti, 3 Ramiro Herrera, 2 Agustin Creevy (c), 1 Marcos Ayerza. Rezerve: 16 Julian Montoya, 17 Lucas Noguera Paz, 18 Juan Figallo, 19 Matias Alemanno, 20 Facundo Isa, 21 Tomas Cubelli, 22 Jeronimo de la Fuente, 23 Lucas Gonzalez Amorosino.

1,313 total views, no views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response