Friday 15th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Etapa derby-urilor in Top 14

26 octombrie 2015 TOP 14
Etapa derby-urilor in Top 14 .

Derby-ul parizian dintre Racing Metro si campioana en-titre, Stade Francais, a deschis etapa a sasea a Top 14, elita rugbystica franceza. Gazdele au inceput tare si au marcat un eseu in minutul doi, prin Chat. Macalou a redus din handicap astfel ca la pauza scorul a fost 13-10 pentru RM. Amfitrionii au mai culcat odata balonul in terenul advers de tinta, prin Andreu, iar Dauguin, in al cincilea minut de prelungire, a stabilit rezultatulfinal, 27-18, cu o incercare in contul oaspetilor.

Castres s-a inclinat pe teren propriu in meciul cu Grenoble. Oaspetii au castigat cu 31-23, cu largul concurs al flankerului Bias, de la echipa locala, eliminat pentru duritate, direct cu cartonasul rosu, in minutul 25. Grenoble a marcat un eseu la prima faza a meciului, prin Kimlin, dupa care a mai punctat cu incercari,prin Farrell si Mignot. In prima repriza, Castres a avut un eseu semnat de Grosso, si inca unul, dupa eliminare, realizat de Smith. Aproape inexplicabil, oaspetii nu au putut fructifica avantajul numeric si intr-un bonus ofensiv,singurul eseu dupa pauza fiind tot opera gazdelor, prin Palis. Mihaita Lazar a fost pilier stanga la Castres, inca din primul minut de joc.

Brive, fara sa inscrie vreun eseu, a castigat cu 18-13 pe terenul lui Pau, nou-promovata avand o incercare de penalizare, pe parcursul jocului.

Toulon a facut spectacol cu Oyonnax, realizand un scor fluviu, 61-3. Eseurile amfitrionilor au fost reusite de Basteraud, Smith, Tuisova, in prima repriza, Taofifenua, D. Armitage, Mermoz, si Bobo, de doua ori, dupa pauza. Paradoxal, oaspetii au fost cei care au deschis scorul. La Oyonnax au fost doi romani titulari, Pungea ca pilier dreapta si Vali Ursache, linia a doua.

Bordeaux a castigat un meci foarte echilibrat, 12-10 cu Toulouse. Oaspetii au marcat un eseu prin Clerc, insa la buturi cei de la Bordeaux au avut o eficienta mai buna.

Derby-ul rundei a fost la Montpellier, unde echipa orasului a castigat in fata liderului Clermont, cu 24-19. Nagusa si Tchale-Watchou, respectiv Raka, au fost marcatorii de eseuri.

Clermont a obtinut in extremis bonusul defensiv, eseul transformat fiind marcat in ultimul minut.

La Rochelle a invins Agen cu 23-6, acumuland surprinzator si bonusul ofensiv, dupa cele trei eseuri ale lui Botia, Lapeyre si Northam. In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri ofensive (Toulon si La Rochelle) si trei bonusuri defensive (Pau, Toulouse si Clermont).

Clasament:
1.Clermont 23 de puncte
2.Montpellier 22
3. RacingMetrou 20
4. Toulouse 18
5. Brive 17
6. Toulon 16
7. Bordeaux 15
8. Grenoble 14
9. Castres 10
10. La Rochelle 10
11. Pau 9
12. Stade Francais 8
13. Oyonnax 5
14. Agen 4

FOTO: lequipe.fr

1,906 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response