Primele reactii dupa experimentul eseului de 6 puncte

Primele reactii dupa experimentul eseului de 6 puncte.

La începutul acestui sezon, Rugby World a admis folosirea unui experiment in cadrul campionatului galez de rugby. Conform acestuia, un eseu va fi recompensat cu sase puncte, in timp ce tentativele de tinta (lovituri de pedeapsa, transformari sau dropgoluri) valoreaza doua puncte.

Dupa mai multe etape scurse din competitia supusa atentiei, avem primele reactii de la fata locului, aflate de la un student roman, Alex Paval, care lucreaza ca analist video la liderul din Tara Galilor, Pontypridd. ”Spectatorii nu au inregistrat modificari spectaculoase ale comportamentului lor, in urma modificarii sistemului de punctaj. Ei vin si savureaza rugby-ul cu aceeasi placere ca si pana acum. La nivelul jucatorilor, am remarcat ca in meciurile echilibrate, cu toate ca eseul este acum mai bine cotat, se prefera varianta a doua puncte sigure. Sunt si cazuri in care se forteaza patrunderea in terenul advers de tinta, dar, in general, schimbarea experimentala a regulamentlui nu aduce, cel putin deocamdata, modificari structurale radicale ale jocului cu balonul oval. In schimb, presiunea mare se pune acum pe aparatori. Ei stiu ca greselile tehnice repetate, comise in vecinatatea liniei de tinta, ii pot costa eseul de penalizare. Cred ca, deocamdata, aici este intr-adevar o alta abordare. Se prefera metode regulamentare de defensiva, chiar daca mai ptin eficiente, in locul unul eseu de penalizare”, a spus Alex Paval.

Conform noilor reguli experimentale, o incercare de penalizare este consemnata direct cu 8 puncte pe tabela de marcaj, nemaifiind nevoie de transformarea din fata buturilor. La finalul acestui sezon, Rugby World va intocmi un raport detaliat pe marginea utilizarii noului sistem de punctaj si implicarii acestuia asupra jocului de rugby si a spectaculozitatii acestuia.

Alex Paval este student in anul al treilea la University of South Wales, urmând sa ia licenta pe filiera Rugby Coaches and Performance. El a jucat in echipele de juniori de la Baia Mare, pe post de centru sau aripa.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile